IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брадли Купър: Исках да се отказвам от киното

2 февруари 2022 10 50

Той заяви, че последният му филм е променил решението

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Брадли Купър е много голям фен на режисьора Пол Томас Андерсън.

Актьорът наскоро седна срещу колегата си Махершала Али за взаимно интервю, което бе част от поредицата Actors on Actors на Variety. Двамата обсъждаха значими моменти от кариерата си, както и последните си филмови роли, като Купър стана доста откровен относно живота си в Холивуд и защо е искал да се отказва от киното.

„Причината, поради която не се отказах от киното, е Пол Томас Андерсън. Когато ми се обади и каза, че може би ще имам роля в новия му филм, всичко се промени. Бих направил всичко, за да участвам във филм на Андерсън“, казва Брадли пред Махершала. Той допълва, че по това време все още е снимал „Алеята на кошмарите“, но вече е знаел, че няма как да пропусне възможността да участва в Licorice Pizza.

В новия филм на Пол Томас Андерсън, Купър играе филмовия продуцент Джон Питърс, който в истинския живот има връзка с Барбра Стрейсънд в продължение на десет години. Актьорът споделя, че е започнал снимки наравно с целия екип, тъй като Питърс се появява още в началото на филма. Според Брадли, чувството е било невероятно да бъде на една вълна с останалите си колеги, вместо да се включва в процеса на снимане по-късно от тях, когато вече всеки е установил някакъв ритъм на работа и рядко може да излезе от него.

Купър разкрива, че е прекарал три седмици и половина с Андерсън, който пише, продуцира и режисира Licorice Pizza. Във филма участват още Алана Хайм, Шон Пен, Том Уейтс и Купър Хофман, който е син на покойния Филип Сиймур Хофман и прави актьорския си дебют.

„Гледа всичките тестове на камерите. Пол ми разказваше неща за лещите, неща, които не знаех. Той е невероятен“, казва Брадли, който получи множество поздравления за режисурата си на „Роди се звезда“ през 2018 година.

Що се отнася до „Алеята на кошмарите“, който в момента е по кината, Купър казва на Али, че трилърът на Гилермо дел Торо е бил невероятен пример за несигурността му като актьор. По-специално, той е бил изненадан, че режисьорът е дошъл при него, за да го помоли да играе главната роля, след като Леонардо ди Каприо напуска проекта.

„Тогава си помислих, че тези хора не искат да се пробвам за ролята, а искат направо да ме наемат. Казах си, че задължително трябва да приема работата, защото никога не съм бил допускан до такава група“, допълва още Купър.

За негово щастие, проектът се оказва невероятно преживяване, а ролята на Стантън Карлайл е била доста интересна. Брадли обяснява, че екранният му персонаж е бил травматизиран от дете, тъй като нямал стабилна родителска основа, няма пример за любов, интимност, истинска връзка и просто се опитва да намери истинската си същност.

„Алеята на кошмарите“ вече е в кината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари