IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Завръщането на Ким Катрал в „Сексът и градът“ е невъзможно“

5 февруари 2022 21 00

От продуцентите на новия сериал „И просто така“ разбиха надеждите на феновете

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Враждата между Ким Катрал и Сара Джесика Паркър се оказа толкова сериозна, че двете дами не могат да работят заедно. Проблемът възпрепятства направата на трети филм „Сексът и градът“, както и изключи екранната Саманта от първия сезон на новия сериал „И просто така“, който е продължение на приключенията на Кари Брадшоу и приятелки.

Докато първоначално феновете таяха надежда, че Ким Катрал може да направи кратка поява в новите епизоди или поне във втория сезон, продуценти и сценаристи мълчаха дали това наистина ще се случи. Имаше намеци, че са правени опити за убеждаване на актрисата да забрави проблемите си с Паркър поне за малко, но нищо конкретно не беше споменато. Досега.

В интервю за Variety създателят Майкъл Патрик Кинг заяви, че 65-годишната Катрал няма да се появи никога повече като Саманта Джоунс в „И просто така“. Когато беше попитан дали вратата евентуално е отворена за присъединяването на актрисата към оригиналния състав, Кинг категорично отрече. Въпреки че новият сериал все още не е получил потвърждение за втори сезон, създателят и Сара Джесика Паркър казаха пред изданието, че имат интерес да продължат с историята.

„Не. Както нямаше и намерение Ким някога да се появи в „И просто така“, защото каза всички онези неща“, казва Кинг, намеквайки за изявлението, в което Катрал казва, че никога няма да се занимава със „Сексът и градът“ заради напрежението между нея и Паркър. Самата Сара Джесика многократно е отхвърляла тези твърдения, казвайки че между нея и колежката ѝ няма лоши чувства.

Все пак Кинг споделя, че би било прекрасно Саманта да се завърне, що се отнася до качеството на историята. „Но нямам реалистични очаквания Ким Катрал отново да се появи на екрана“, категоричен беше създателят.

Още в първия епизод на „И просто така“ беше обяснено отсъствието на Саманта. Оказва се, че тя е имала работа като публицист на Кари, но нещата между двете са се влошили, което накарало г-ца Джоунс да се премести в Лондон. Малко по-късно, след като Тузаря беше погребан, Кари получи цветя, които бяха подписани от Саманта.

Въпреки че Катрал е извън поредицата, Кинг казва, че се радва да поддържа духа на героинята ѝ жив. „Беше важен момент за мен, като писател, да осъзная, че макар Ким Катрал да не е част от сериала, Саманта може да бъде чрез съобщения“, споделя той пред Variety. Допълва, че е искал да уважи наследството, което героинята е оставила и да подходи уважително към нейните фенове.

„Смятам, че е интересно как Кари се опитва да се свърже със Саманта в определени моменти. И е някак магическо, че чрез съобщение Саманта прави шеги, каквито само тя си може. И имаш чувството, че тя отново е там“, казва още Кинг.

Макар Катрал да не е част от сериала, сценаристът споделя, че не е чувствал напрежение да пише за нея. „Радвам се, че бях Саманта. Обичам Саманта! Щастлив съм, когато е в сериала. Беше много важно за всички от емоционална гледна точка“, завършва той.

Първият сезон на „И просто така“ вече приключи, като всички епизоди могат да бъдат гледани в HBO Go.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари