IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещето на „Короната“ под въпрос заради кражба на антики?

1 март 2022 09 00

От снимачната площадка са взети вещи на стойност 150 хиляди долара

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ето един случай за британския детектив Шерлок Холмс.

Античен реквизит на стойност около 150 000 долара беше наскоро откраднат от снимачната площадка на сериала „Короната“. В момента се снима петият сезон от измислената поредица, разказваща за живота на кралското семейство на Великобритания. Интересът към сериала е огромен, като в него вече бяха включени взаимоотношенията между принц Чарлз и принцеса Даяна, като в предстоящия сезон се очаква да бъде показан техният развод и смъртта на лейди Ди.

Полицията в Южен Йоркшир потвърди, че кражбата на реквизит се е случила в сряда, 16 февруари, около 16:30 часа местно време. „Съобщава се, че три автомобила, в които са се помещавали реквизити, използвани във филми и сериали, са били разбити и няколко вещи са били откраднати“, казва говорител на полицията. Допълва, че все още се работи по случая, но засега няма следи, по които да се тръгне.

Малко по-късно през деня стана ясно, че органите на реда са започнали да губят надежда, че нещо може да бъде намерено. Те все пак обещават, че ако някой от предметите се появи или негова следа бъде прихваната, разследването ще започне отново.

Първоначално бъдещето на „Короната“ беше под въпрос, но от Netflix успокоиха феновете си, че премиерата на петия сезон няма да бъде забавена. „Потвърждаваме, че антиките са откраднати и се надяваме те да бъдат намерени и да се върнат при нас. Ще се намерят техни заместители, като не се очаква снимачният процес да се забави“, казват от стрийминг платформата.

Декораторът на „Короната“ Алисън Харви говори пред Antique Trades Gazette относно откраднатите вещи, казвайки, че крадците може и да са изненадани от ниската им стойност. „Те не са в най-доброто си състояние и затова не са скъпи и няма да донесат значителна печалба при продажбата. Все пак те са ценни за филмовата индустрия във Великобритания“.

Харви разкрива, че около 350 вещи са били откраднати, включително и реплика на Яйцето на Фаберже от императорската коронация през 1897 година, 12 комплекта сребърни свещника, седем златни свещника, циферблат на часовника на дядото на Уилям IV, множество руски икони, сребърен комплект от 10 части за маса, както и кристални стъклени съдове и гарафи от St Louis.

В предстоящия пети сезон на „Короната“ Имелда Стонтън ще влезе в ролята на кралица Елизабет II, наследявайки Оливия Колман и Клеър Фой. Феновете видяха първи снимки на героинята миналата година, но ще трябва да почакат още малко, преди да я видят в действие.

Според Netflix, петият сезон ще направи премиерата си през ноември 2022 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари