IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не, това не е принцеса Даяна, Елизабет Дебики е!

10 ноември 2021 11 00

Актрисата облече онази черна рокля на покойната лейди Ди

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Каквото и да кажем за принцеса Даяна, ще е малко. Колкото и да се опитваме да разберем философията ѝ за живота, вътрешната ѝ борба по време на живота ѝ в двореца, любовта ѝ към справедливостта и хората и желанието ѝ за по-добър свят, няма да можем да се доближим дори и на сантиметър до истинската същност на Даяна.

Филмите, книгите и документалните поредици обаче ни позволяват поне за малко да поживеем в свят, където Даяна е жива и се бори за нещо по-добро за себе си и децата си. Противопоставя се на нормите в обществото, не се притеснява да се доближава до болни хора и по никакъв начин не се води от хорското мнение. Тя живееше собствения си живот, който приключи твърде рано на 31 август 1997 година.

Даяна Getty

Снимка: Getty Images

Преди трагичната катастрофа в Париж обаче Даяна представи на света едно модно ревю, което траеше десетилетия. Всеки един тоалет беше безгрешен, прическата подходяща за събитието, на което присъства, а гримът никога не се натрапваше. Като истинска модна икона, принцесата служеше за вдъхновение на поколението на 80-те и 90-те години и продължава да го прави до днес.

Една от най-запомнящите ѝ се визии е черната рокля, с която Даяна се появява на гала на Vanity Fair, организирана в градината на замъка Кенсингтън през 1994 година. Точно когато принц Чарлз призна, че има връзка с Камила Паркър-Боулс и дълго време е изневерявал на Даяна, принцесата реши да не изплаква очите си у дома, а да покаже на съпруга си какво точно изпуска.

На тревата в замъка Кенсингтън спира черна кола, а от нея излиза Даяна, носейки черна дълга рокля без презрамки от гръцкия дизайнер Кристина Стамболиан. Тоалетът получава името „Роклята на отмъщението“ именно заради признанието на принц Чарлз само няколко часа по-рано. Според Стамболиан, Даяна е поръчала роклята още през 1991 година, но я е смятала за твърде провокативна за носене. Три години по-късно обаче нещата се променят и принцесата най-накрая облича дрехата.

Даяна Getty

Снимка: Getty Images

„Принцесата реши да не се държи като Одет в тази ситуация и да облече нещо невинно като белия цвят. Тя очевидно беше бясна. Реши да се превърне в Черния лебед. Тя също така носеше ярък червен лак за нокти, който не бяхме виждали досега“, казва Стамболиан. Черната рокля беше комбинирана с черни токчета от Manolo Blahnik и огромно перлено колие, в чиято среда е поставен сапфир, заобиколен от диаманти. Камъкът идва от сватбен подарък от кралица Елизабет I. Тя дава брошка със синия сапфир на Даяна, като принцесата решава да я превърне в чокър.

Черната рокля на Даяна се смята за един от най-добрите ѝ тоалети и постоянно се обсъжда от модните критици във филми за живота ѝ. Сега феновете ще могат да видят реплика на дрехата върху тялото на Елизабет Дебики, която ще изиграе принцесата на Уелс в петия сезон на сериала „Короната“.

Преди няколко дни се появиха снимки от снимачната площадка, които ни накараха да се вгледаме доста съсредоточено, за да видим кой всъщност стои пред нас. Колкото и да ни се искаше режисьорите на „Короната“ да са намерили начин да върнат Даяна от гроба, това на снимките всъщност е Елизабет Дебики.

Актрисата носи реплика както на черната рокля, така и на перленото колие. Прическата на Дебики поразително прилича на тази на Даяна, а стойката и усмивката ѝ ни уверяват, че петият сезон на „Короната“ ще е истинско богатство.

Според списание People, Даяна първоначално е искала да присъства на галата в рокля от Valentino, но е променила мнението си, след като признанията на принц Чарлз излизат на бял свят. Тогава тя решава да заложи на нещо по-провокативно и в разрез с правилата на кралското семейство.

Елизабет Дебики е втората актриса, която влиза в ролята на Даяна. Ема Корин я изигра в четвъртия сезон на „Короната“, който беше пуснат през 2020 година. Очаква се петият сезон на сериала да се появи в Netflix през 2022 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари