IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зоуи Кравиц: Не ме избраха за „Черният рицар: Възраждане“ заради цвета на кожата ми

10 март 2022 10 30

Актрисата все пак успява да стигне до ролята на Жената котка, но години по-късно

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

След години чакане и няколко отлагания заради коронавирус, „Батман“ на режисьора Мат Рийвс най-накрая се появи на голям екран на 4 март. Феновете успяха да видят Робърт Патинсън в ролята на Брус Уейн, а до него застана Селина Кейл (Жената котка), която беше представена от Зоуи Кравиц.

Но това не е първият път, в който дъщерята на Лени Кравиц се опитва да влезе в супергеройската поредица. Тя се явява на прослушване още през 2012 година, когато се прави филмът „Черният рицар: Възраждане“ по режисура на Кристофър Нолан. Тогава обаче Зоуи не е избрана заради цвета на кожата и фактът, че изглежда много различно от представите, изградени от комикса.

„Не знам дали тези думи идваха директно от Кристофър Нолан. Мисля, че може би директорът по кастинг или неговият асистент... Да бъда цветнокожа жена и актриса и да ми кажат по онова време, че не мога да участвам заради цвета на кожата ми, беше много труден момент за мен“, казва Кравиц пред The Observer.

Тя и преди е говорила за преживяването в интервю от 2015 година пред Nylon. „В последния филм за Батман ми казаха, че не мога да получа дори малка роля, защото изглеждам твърде „градски“. Тогава не разбирах какво точно означава това, защото аз не говорех все едно идвам от предградията“, казва актрисата.

Засега от Warner Brothers, които държат правата за „Черният рицар: Възраждане“, не са отговорили на обвиненията на Кравиц. Режисьорът Кристофър Нолан също запази мълчание.

„По едно време всички сценарии, които ми се изпращаха, бяха за първата жена, която е направила мъфин или нещо подобно. Въпреки че това са важни истории за разказване, искам да разширя своя хоризонт като актриса“, споделя Зоуи пред The Observer. В биографията си Кравиц има различни роли в телевизията и киното, които са доста различни една от друга. Тя играе Ейнджъл в X-Men: First Class, Кристина в Divergent, Тоаст в Mad Max: Fury Road и Бони Карлсън в Big Litlle Lies.

Актрисата допълва, че родителите ѝ – Лени Кравиц и Лиса Бонет – са премахнали няколко бариери в кариерите си. „И двамата са артисти, които не се обличат, не се държат и не говорят по начина, по който хората си мислят, че го прави чернокож човек“, категорична е тя. Когато бе попитана дали родителите ѝ някога са говорили с нея относно расизма в Холивуд, Кравиц отговори, че никой не я е предупреждавал за нещо.

„Мисля, че бяха по-фокусирани върху опитите си да ми обяснят, че независимо от цвета на кожата, трябва да се обличам и да се държа по начина, по който аз искам“, казва още Зоуи.

Новият „Батман“ със Зоуи Кравиц и Робърт Патинсън вече е в кината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари