IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джесика Частейн изпратила подарък на всички дами, номинирани за „Оскар“

25 март 2022 14 50

Актрисата се бори в категорията „Най-добра главна женска роля“

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Джесика Частейн може да се бори с още четири дами за най-важната статуетка в киното, но не таи лоши чувства към нито една от своите конкурентки.

Звездата заслужи номинация за „Оскар“ за играта си като покойната телевизионна водеща Тами Фей Бакър във филма „Очите на Тами Фей“, на който също така е и продуцент. Частейн работи върху проекта и неговото осъществяване от 10 години, след като гледа документален филм за Тами Фей, показващ я в ранните години от кариерата ѝ.

„Това значи много за мен. Дълго време актрисите са чакали някой друг да им позволи да работят, какво точно да правят, как да се показват пред камерата и как да се изразяват“, казва актрисата пред списание People. Допълва, че е сметнала темата за Тами Фей като перфектна за Холивуд и затова купила правата и започнала да проучва как точно да продуцира проекта.

Сега, 10 години по-късно, филмът не само е факт, но и е един от най-добрите за изминалата година. Частейн получава номинация за най-добра актриса в главна роля, като ще се изправи срещу колежките си Оливия Колман, Никол Кидман, Пенелопе Крус и Кристен Стюарт. „Прекрасно е да бъда тук и да бъда почетена за проект, заради който рискувах много. Влюбих се в тази жена и в нещата, за които тя се е борила“, казва още Джесика.

И докато някой може да си мисли, че в една група от пет жени има само интриги и завист, то тази година в Холивуд не е така. Частейн признава, че се е свързала с останалите номинирани за най-добра актриса, за да ги поздрави за успеха. „Може да звучи смешно, но се свързах с Пенелопе, обадих се на Оливия, Кристен и Никол. Изпратих на всяка една от тях цветя“, казва звездата.

По време на разговора с Колман, миналогодишната носителка на „Оскар“ е обещала на Частейн, че ще си изкарат чудесно във вечерта на 27 март. „Отдалече си личи, че тя е човек, който знае как да се забавлява. Това е нещото, което очаквам с нетърпение. Вълнувам се да отпразнувам този момент с другите невероятни дами“.

Наградите „Оскар“ ще бъдат раздадени на 27 март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари