IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джулия Робъртс: Бих искала да правя още романтични комедии

20 април 2022 14 50

Актрисата обаче казва, че няма нищо, което да ѝ харесва като сценарий

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дните на Джулия Робъртс в романтичните комедии далеч не са приключили.

54-годишната носителка на „Оскар“ е категорична, че не се е отказала от жанра, но просто за момента не намира нещо достатъчно добро, което да я привлече. Актрисата даде интервю пред The New York Times, в което казва, че е погрешно схващането, че не иска да прави повече романтични комедии.

„Ако прочета нещо, което е на нивото на „Нотинг Хил“ или пък има хумора на „Сватбата на най-добрия ми приятел“, веднага ще го направя“, казва Робъртс. Такъв сценарий се появява от Ол Паркър, който пише и режисира новия ѝ филм с Джордж Клуни, носещ името „Билет за рая“. Продукцията беше започнала преди няколко месеца в Австралия, но актьорите трябваше да се приберат по домовете си, след като беше открит случай на коронавирус.

„Билет за рая“ разказва историята на разведени родители (Робъртс и Клуни), които се опитват да убедят дъщеря си Лили да не се омъжва. Според родителите, тя ще направи същата грешка като тях, след като решава да се омъжи за непознат, с когото се е запознала на почивка в Бали. Церемонията също трябва да се проведе на острова, което кара героите на Робъртс и Клуни да се съберат отново на едно място.

Джулия казва, че за малко да пропусне и този сценарий, но участието на Джордж Клуни я е убедило да размисли. „Хубавото е, че Джордж е смятал, че историята ще се получи, само ако аз играя в нея“, казва актрисата. Тя прави огромна промяна в жанровете само за няколко месеца, тъй като преди това са били започнали снимките на политическата драма Gaslit, където си партнира с Шон Пен. Това обаче по никакъв начин не пречи на Робъртс, а напротив – радва я, защото по този начин изследва всяко едно кътче на актьорската кариера.

Актрисата казва, че семейството ѝ също има роля в начина, по който избира следващите си проекти. Тя е майка на 17-годишните близнаци Хейзъл и Финиъс, както и на 14-годишния Хенри, които споделя със съпруга си Дани Модър.

„Честно да ви кажа, ако смятах, че нещо е достатъчно добро, щях да го направя. Но в същото време имам три деца под 18 години, които също имаха огромно значение в тази формула. Трябваше да се съобразявам с графика им за училище, със семейните ваканции, както и с работния график на съпруга ми. Не можех просто да реша нещо и да го направя, без да взема предвид факта, че съм майка“, казва Робъртс.

Допълва, че през по-голямата част от детството на децата си е била вкъщи. Тогава баща им е работил по-усилено, а тя е излизала, когато те са спели или са били някъде. „Но с напредването на годините, особено при дъщеря ми, трябва да покажа, че мога да бъда креативна и това е важно за мен. Трябва да им покажа, че един проект е толкова важен, щом съм го избрала пред тях“, споделя още Робъртс.

Актрисата добива световна слава именно с романтични комедии през 90-те и началото на 2000-те години. Тогава на голям екран се появяват филмите „Хубава жена“, „Сватбата на най-добрия ми приятел“, „Нотинг Хил“, „Булката беглец“ и „Любимците на Америка“.

Сега Джулия Робъртс може да бъде видяна в много по-различна светлина, влизайки в ролята на Марта Мичъл в политическия трилър Gaslit. Той прави своята премиера на 24 април по телевизия Starz.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари