IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

A match made in Hollywood: Джулия Робъртс и Шон Пен заедно на екран

23 март 2022 10 30

Те ще участват в сериала Gaslit

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джулия Робъртс е една от най-големите филмови звезди на нашето време, което означава, че рядко можем да я видим на малкия екран. Разбира се, има забележителни изключения, като онзи епизод в „Приятели“, където тя краде всичките дрехи на Чандлър, както и участието ѝ в номинирания за „Еми“ сериал „Завръщането“.

Следващата ѝ телевизионна поява обаче ще бъде най-трудната досега. В предстоящия сериал Gaslit на телевизия Starz, актрисата влиза в ролята на Марта Мичъл – социалистка от Арканзас, която беше омъжена за Джони Мичъл (Шон Пен). Той е главният прокурор на САЩ по времето на Ричард Никсън и се превръща в противоречива фигура, след като се опитва да прикрие участието на президента в скандала „Уотъргейт“.

Незабавно разпознаваема, благодарение на огромните си накити, слънчеви очила с котешка форма и бляскави рокли, Марта е била изключително влиятелна при пристигането си във Вашингтон. Тя често се появява в токшоута, като също така е имала склонността да клюкарства пред репортери за работата на съпруга си. Когато Джон се опитва да ѝ попречи да научи подробности относно „Уотъргейт“, тя става подозрителна и се опитва да предупреди пресата. След това се твърди, че е държана в плен, бита и широко дискредитирана от тези, които защитават правителството.

В крайна сметка Марта и Джон се разделят, като той отива в затвора за лъжесвидетелстване, заговор и възпрепятстване на правосъдието. В интервю с Дейвид Фрост през 1977 година, Ричард Никсън казва „Ако не беше Марта, нямаше да има Уотъргейт“.

Базиран на завладяващия първи сезон на подкаста Slate Slow Burn, който изследва позицията на Марта като разобличителка, сериалът Gaslit ще улови този необикновен момент от историята на САЩ с разкошни детайли, както се вижда от първите кадри на краткия трейлър, публикуван още на 2 февруари. Те показват почти неузнаваемите Джулия Робъртс и Шон Пен и как те биват погълнати от „Уотъргейт“. Джони Мичъл е сериозно шпиониран и по-късно задържан, докато съпругата му се опитва да разкрие информацията.

Първият пълнометражен трейлър последва на 16 март. Той започва със сенчести кадри от взлома в хотел „Уотъргейт“ във Вашингтон. Тогава, в нощта на 17 юни 1972 година, няколко души са забелязани от полицейски служител от охраната и са арестувани в сградата, където се помещава централата на Демократическата партия. Така започва най-големият дотогава скандал в САЩ, в който се разкриват мащабни незаконни практики в самата президентска администрация.

Кадрите в клипа показват още как взломът кара журналистите да започнат публично ухажване на Марта, която да разкрие повече от случващото се. Правителствените служби обаче гледат на нея като на опасност и полагат големи усилия, за да я накарат да мълчи. В една сцена съпругът ѝ я удря и ѝ казва да се спре и да си поеме дъх. Тя обаче отвръща на удара още по-тежко.

В друга сцена репортер пита Марта дали администрацията на Никсън трябва да се страхува от нея. „Мисля, че знаеш отговора на това“, казва тя.

Политическият трилър, създаден от Роби Пикъринг (Mr. Robot) и режисиран от Мат Рос, е насрочен за премиера на 24 април.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари