IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След стрелба в мол: Хари Стайлс отмени концерта си в Копенхаген

4 юли 2022 15 00

22-годишен мъж е арестуван за престъплението

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Хари Стайлс беше принуден да отмени концерта си в Копенхаген, след като няколко души бяха убити, а все още неопределен брой бяха ранени след стрелба в мол, намиращ се в близост до мястото, където трябваше да се проведе шоуто.

Часове преди изпълнителят да излезе на сцената е била открита стрелба в голям търговски център в датската столица, съобщи полицията в града в социалните мрежи. По думите им, един човек е задържан във връзка с престъплението. Те описват стрелеца като 22-годишен мъж. Засега не се говори за тероризъм, нито се знае каква е причината за стрелбата.

„Повече от един човек е убит, а няколко са ранените. Ако сте в Копенхаген, свържете се с близките си и им кажете, че сте добре“, написаха от полицията. Те заявиха, че търсят свидетели, снимки и видеа от инцидента, които да им помогнат в разследването.

28-годишният Хари Стайлс трябваше да излезе на сцената в неделя, като концертът е част от световното му турне Love On. Той обаче отмени шоуто, пишейки съобщение до феновете си в социалните мрежи. „Сърцето ми се къса за хората в Копенхаген. Обожавам този град. Хората там са топли и пълни с любов. Боли ме за жертвите и техните семейства, както и за всички ранени. Съжалявам, че не можем да бъдем заедно. Моля ви, грижете се един за друг“, написа Хари в Туитър.

В Snapchat изпълнителят заяви, че с екипа му се молят за всички засегнати от стрелбата. Допълни, че е шокиран от случилото се, но не представи подробности за закупените билети и дали те ще бъдат оползотворени някога. Засега не е ясно дали Хари ще премести концерта за друга дата или напълно ще изключи Копенхаген от програмата си.

Първоначално беше съобщено, че той ще излезе на сцената, след като полицията заяви, че зоната е безопасна и нападателят е заловен. Концертът обаче беше забавен, а в крайна сметка и отменен. Феновете разбраха новината от мъж, който се качи на сцената и ги информира, че шоуто няма да се състои, а полицията и стюардите ще ескортират публиката към метрото.

„Знам, че това се прави за безопасността на всички ни, но съм разочарован“, написа фен в Туитър. По-рано пък друг заяви в социалната мрежа, че се отказва от присъствието на шоуто заради стрелбата. Трети молеха Хари да отмени концерта си, още преди той да се реши на тази стъпка.

На същото място, на което Стайлс трябваше да изнесе концерта, се очаква в следващата седмица да излязат Pearl Jam и Queen + Adam Lambert. Засега не е ясно дали техните изпълнения ще бъдат отменени или ще бъдат проведени при засилено полицейско присъствие.

Следващата поява на Хари Стайлс е на сцената в Париж на 5 юли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари