IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейди Гага спря концерта си в защита на аборта

19 август 2022 14 50

Тя посвети песен на всички жени в Америка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Лейди Гага изказа мнението си относно забраната и ограниченията на абортите в различни щати на САЩ.

По време на концерт във Вашингтон, който е част от турнето ѝ Chromatica Ball, 36-годишната изпълнителка посвети една от песните на всички жени в Америка. „Искам да посветя тази песен на всяка една жена в страната. Всяка една жена, която сега трябва да се притеснява за тялото си, ако някога забременее“, каза Гага, сядайки на пианото преди да изпее The Edge of Glory.

„Моля се тази нация да проговори, да се обединим и да се борим докато не бъдем чути!“, допълни още Гага.

По време на хита си от 2011 година, изпълнителката на няколко пъти беше завладяна от емоции, като по средата на песента спря и каза: „Трябва да вярваме, че всичко ще бъде наред“. В края на забавената версия на The Edge of Glory, Гага се извини на публиката, ако ги е натъжила, но заяви, че понякога има по-важни неща от шоубизнеса.

Това не е първият път, когато звездата показва подкрепата си към абортите. През 2019 година тя, заедно с Били Айлиш, Майли Сайръс, Ариана Гранде, Лизо и много други, участва в кампанията на Planned Parenthood срещу опитите да се забрани прекратяването на бременност. Тогава в щата Алабама се прие закон, който не позволява на жените да правят аборт, независимо от начина на зачеване.

„Това е пародия и аз се моля за всички тези жени и млади момичета, които ще страдат от ръцете на тази система“, каза Гага по това време.

В момента Лейди Гага обикаля света с дългоочакваното си турне Chromatica Ball. След двугодишно отлагане заради пандемията, концертите, които бяха планувани за юни 2020 година, започнаха с разпродадени билети в Германия на 17 юли. На сцената Гага изпълнява най-големите си хитове от новия албум Chromatica, включително Rain on Me, Stupid Love, Replay, Free Woman, 911 и Alice.

Във видео, публикувано преди първия концерт на Гага, изпълнителката показа на феновете кадри от зад кулисите, казвайки че не е била на турне от 2018 година. „Всеки работи здраво за това шоу и ви обичаме страшно много. Искам да ви благодаря, че останахте с мен и ме обичахте през различните моменти от кариерата и живота ми“, каза Гага.

Звездата продължава с турнето си, като ще посети още Токио, Сан Франциско, Лос Анджелис, Хюстън и ще завърши в Маями на 17 септември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари