IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Старият Холивуд оживява в лицата на Марго Роби и Брад Пит

15 септември 2022 08 30

Първият трейлър на „Вавилон“ вече излезе

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

През последните няколко години Холивуд губи все повече фенове заради опитите си да създаде приемственост за всички полове, раси и сексуални ориентации. Докато равенството е това, към което всички се борим, има някои киномани и критици, които смятат, че една роля трябва да се дава на този, който е най-добър за нея, а не да бъде определяна под натиска на обществените норми.

Колкото и да не им се иска на някои хора, Холивуд ще продължава да се променя към повече приемственост и различие, като наградите „Оскар“ дори обявиха няколко важни правила, според които филмите да влизат в категориите. През следващите години, претендентите за най-важната статуетка в киното, ще трябва да изпълняват определени условия, като например да имат представител на ЛГБТИ общността, човек в неравностойно положение и чернокож както в главните, така и във второстепенните роли.

И докато киното се променя, за добро или лошо, един филм ще ни покаже какво е било в Стария Холивуд, когато не е имало забрани, липсвали са координатори на сексуалните сцени и ролите са били раздавани само и единствено на база талант.

Преди ден беше пуснат първия официален трейлър на дългоочаквания филм „Вавилон“ на Деймиън Шазел. В главните роли влизат Марго Роби и Брад Пит, а видяното ни накара да броим дните до премиерата, която ще бъде през януари. Видеото беше пуснато на филмовия фестивал в Торонто, след което беше разпространено и във всички онлайн платформи.

Трейлърът започва с Марго Роби в ролята на неизвестна актриса, която шмърка линия с кокаин и изказва желанието си всеки да се забавлява през цялото време. След това преминаваме през няколко сцени – Роби се отпуска на хедонистично парти, филмовата звезда Брад Пит напомня на хората за важността си, след което пада пиян от балкона, и Диего Калва, който попива всичко това като новодошлия Мани Торес, мечтаещ да остави своя отпечатък в Холивуд.

Филмът на Деймиън Шазел се фокусира върху 20-те години, който се отличава с пищни партита, прохождащи актьори, опитващи се да пробият в индустрията, наркотици на всяка крачка и много плътски удоволствия. Разбира се, във „Вавилон“ има и много холивудски упадък, включително Пит на снимачната площадка на свой филм.

След като показа трейлъра на филмовия фестивал в Торонто, Шазел говори за желанието си да разбие разбиранията на публиката за това какъв е бил Холивуд по време на нямата ера във филмите.

„Става дума за улавяне на духа на онова време, което е много по-див Запад, отколкото често си представяме в ума си. Има много повече наркотици, по-екстремно живеене във всички аспекти от живота и повече плътски удоволствия“, казва режисьорът.

Със своя актьорски състав и обширна история, която до голяма степен се пази в тайна, „Вавилон“ ще пренесе публиката в света на Холивуд от 20-те години на миналия век. „Тук имате хора, които изграждат индустрията от нулата“, казва още Шазел. Допълва, че ще видим герои, които строят град, където е нелогично да има такъв. Той е поставен в пустинята, където се случват няколко неща, като филмите, които превръщат града в мегаполис.

„Вавилон е разказ за новатори, живеещи на ръба, подтиквани от желанието си да създадат нещо от ищото. Те изграждат град от нулата, индустрия от нулата и за да направят това, имат нужда от определен вид луд човек“, казва Шазел.

Той описва ранните визионери на Холивуд като маниакални хора. „Не мисля, че е голяма изненада, че хората, които са направили това, са употребявали много наркотици и са купонясвали здраво. Всичко това е част от историята. Исках да се опитам да уловя всичко – най-високите върхове, най-ниските спадове, човечеството в най-бляскавия, както и в най-животинския и покварен вид“, обяснява още режисьорът.

Трейлърът беше пуснат както в цензурирана, така и в нецензурирана версия. Режисьор и сценарист на „Вавилон“ е Деймиън Шазел. Към Марго Роби и Брад Пит се присъединяват актьори като Диего Калва, Тоби Магуайър, Джийн Смарт, Лукас Хаас, Макс Мингела, Катрин Уотърсън, Самара Уийвинг, Флий, Фийби Тонкин и Оливия Уайлд.

Премиерата на филма е насрочена за 25 декември в ограничен брой киносалони, а в България се очаква да дойде на 20 януари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари