IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бионсе с поредно историческо постижение

21 септември 2022 15 00

Тя влезе в книгата с рекордите на Гинес

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

На музикалната сцена всяка година излизат нови имена, но все още нито едно от тях не може да се мери със силата на Бионсе

Изпълнителката, чийто нов албум Renaissance излезе преди месец, влезе няколко пъти в книгата с рекордите на Гинес. Тя се превърна в първия певец, който дебютира на първо място с всеки един от издадените си шест албума. Също така е провъзгласена за най-печелившата певица за годината

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Това, разбира се, не е всичко. Бионссе оглавява и списъка на Гинес за най-актуални ретуитове за музикантка. Заедно със съпруга си Джей Зи, тя споделя световния рекорд за двойка с най-високи доходи в историята на Холивуд. 

Били Айлиш също влезе в новото издание на книгата с рекордите. Младата изпълнителка оглави класацията за най-много поредни номинации за "Грами" за албум на годината при жените и най-младия човек, печелил "тройната корона" във филмовата и музикалната индустрия. Това се случи след грабването на статуетките "Оскар", "Златен глобус" и "Грами" за песента No time to Die от едноименния филм за Джеймс Бонд. 

Другите музиканти, включени в книгата, са The Weeknd за най-продаван дигитален сингъл за Save Your Tears, Ед Шийран заради най-слушана песен в Spotify с песента Shape of You и Анита, която взима отличието за първия латино солов изппълнител, който се качва на първо място в Spotify. 

Междувременно Тони Бенет се включва като най-възрастният човек, издал албум с нови песни. През 2021 година той пусна Love For Sale, когато беше на 95 години. Доли Партън пък попада в книгата със световен рекорд за най-много десетилетия, прекарани в класацията топ 20 на Billboard за най-добрите кънтри песни.

Книгата на световните рекорди на Гинес за 2023 година разкрива най-новите и най-велики постижения в категориите космос, спорт, инженерство, развлечения, "живот на земята", човешко тяло и "извънредни подвизи".

В допълнение към музиката, новите световни рекорди тази година включват най-високата жива домашна котка (47 см), най-дългите нокти (13 метра) и най-много скачания назад на дансинга за една минута (американската хореографка Клои Арнолд със 113). 

Всеки може да кандидатства за поставяне или подобряване на световен рекорд на Гинес. Представител на организацията казва, че постиженията, изпратени на официалния сайт, се проучват внимателно и проверяват от специален екип. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари