IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делото на Джони Деп и Амбър Хърд се превърна във филм

29 септември 2022 18 00

Марк Хапка и Меган Дейвис влизат в главните роли

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако си мислите, че близо 10 часа живо предаване от съдебната зала е достатъчно, за да покаже всички емоции около делото на Джони Деп и Амбър Хърд, значи сериозно се разминавате с мнението на Сара Лохман и платформата Tubi.

На 28 септември в целия свят беше пуснат официалният трейлър на филма Hot Take: The Depp/Heard Trial, който ще се опита да покаже това, което не успяхме да видим по време на съдебната битка между двамата бивши съпрузи. Повечето от нас смятат, че няма скрити детайли, но като едни истински потомци на Холивуд, от Tubi искат да променят мнението ни и да добавят още драма към ситуацията.

Марк Хапка влиза в ролята на Джони Деп, а Меган Дейвис изпълнява тази на бившата му съпруга. Мелиса Марти играе Камила Васкес, а Мари Кариг е Елейн Бредехофт – съответно адвокатите на Деп и Хърд. Хубавата новина е, че филмът ще бъде напълно безплатен и достъпен в платформата Tubi, което е лека утешителна награда след това, което видяхме в трейлъра.

Във въпросния клип Хапка поразително прилича на по-слабия Джони Деп, успявайки да улови всеки един детайл от визията на актьора, както и начина му на говорене. Той носи емблематичните очила на капитан Джак Спароу, завързаната на кокче коса и добре оформения мустак и козя брадичка. От своя страна, Дейвис по никакъв начин не прилича на Хърд, но пък се опитва да плаче фалшиво като нея в съдебната зала.

Разбира се, за да бъде драмата пълна, Сара Лохман показва във филма си сцени от брака между Хърд и Деп, където тя дори го пита дали ревнува от близките ѝ отношения с колегата ѝ Джеймс Франко. В реалния живот, ролята на Франко беше важна за делото, тъй като бяха показани записи с него, в които се вижда, че той посещава апартамента на Амбър, когато тя все още е омъжена за Джони.

Истинското дело завърши на 1 юни, когато журито от седем човека присъди победата на Деп, определяйки е есето на Хърд от 2018 година, в което тя се обявява за жертва на домашно насилие, че сериозно е навредило на живота и кариерата му. Той трябва да получи 10 милиона долара обезщетение, а бившата му съпруга само 2 от поисканите 100 милиона. И двете страни в момента обжалват решението на съда.

През ноември 2020 година Деп загуби делото си срещу таблоида Sun, който го нарече „бияч на жени“ в една от статиите си. Хърд беше ключовият свидетел по случая, а съдията реши, че няма нищо нередно в подбора на думи от страна на медиите. През март 2021 година опитът на Деп да промени решението беше отхвърлен.

Хърд, която нарече присъдата в Америка „крачка назад за жените“, сподели в първото си интервю след делото, че се страхува от факта, че победата на Джони ще накара повече жертви на домашно насилие да си мълчат и да не споделят своите истории. Допълни, че в момента се фокусира върху дъщеря си Онах Пейдж.

„Как виждаш бъдещето си в момента?“, беше попитана Хърд, на което тя отговори с „Ще бъда майка на пълен работен ден. Сега поне няма да говоря по цял ден с адвокати“. Добавя още, че някой ден ще разкаже за случилото се на дъщеря си и ще ѝ каже, че е постъпила правилно, защото е отстоявала себе си и е разказала своята истина пред света.

Амбър Хърд

Снимка: БГНЕС

Деп, който има две деца от бившата си съпруга Ванеса Паради – каза, че мотивацията му да започне дело срещу Хърд е именно заради 20-годишния Джак и 23-годишната Лили-Роуз.

„Споделянето на истината е нещо, което дължах на децата си и на всички, които останаха до мен и ме подкрепяха. Спокоен съм, че вече постигнах тази цел“, каза той веднага след делото. Надява се, че неговата битка ще вдъхнови и други, намиращи се в подобна ситуация, да не се отказват и да се борят за себе си.

Джони Деп,

Снимка: БГНЕС

Hot Take: The Depp/Heard Trial ще бъде достъпен в Tubi на 30 септември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари