IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандалът с принц Андрю идва на малкия екран

4 октомври 2022 11 00

Нова документална поредица за един от най-големите съвременни проблеми на короната

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Документалните филми и поредици винаги са едни от най-интересните, особено ако разказват за хора, чийто живот често остава скрит за общественото пространство.

Такъв е случаят с британското кралско семейство, което, въпреки огромната си популярност в целия свят, не разкрива много от случващото се зад вратите на двореца. Пред публиката членовете му винаги са обединени, усмихнати и сдържани, но постепенно става ясно, че и там, както във всяка къща, има недоразумения, кавги и скандали, за които никой не би искал да говори. След време обаче те стават достояние на всички и тогава интересът се покачва още повече.

Така се случи преди две години, когато принц Андрю беше уличен в близки взаимоотношения с Джефри Епстийн и Гислейн Максуел, които бяха обвинени в сексуален трафик на хора. Те също така получиха обвинения в сексуално посегателство, изнасилване, тормоз и отвличане. Максуел получи 20 години зад решетките през юли тази година, а Епстийн умря в килията си през 2019 година, малко преди започването на процеса срещу него.

Връзката между случая и принц Андрю се заплете още повече, когато Вирджиния Джуфре го обвини в изнасилване. По думите ѝ, тя е станала жертва на секс трафика на Епстийн и Максуел, след което била принудена да прави секс с Андрю преди повече от две десетилетия. Тогава Джуфре е била под 18 години.

Според подадените документи в съда, Джуфре е била жертва на секс трафика на Епстийн, след като е била принудена от Максуел. Двете се запознали в клуб във Флорида, където Вирджиния е работила. Постепенно тя е била привлечена от Гислейн с лъжливи обещания и е станала поредната секс робиня в операцията на Епстийн.

„В допълнение към насилието от самия Епстийн, Джуфре е била принудена да прави секс с обвиняемия принц Андрю, херцог на Йорк, по нареждане на Епстийн и Максуел. В един момент принц Андрю сексуално е насилил Джуфре в дома на Максуел в Лондон. По това време, Епстийн, Максуел и принц Андрю са принудили жертвата, която тогава е била дете, да има сексуални отношения с принц Андрю, въпреки волята ѝ“, се казва още в документите.

През 2019 година принц Андрю, който се измъкна от криминалните обвинения, заяви пред BBC, че няма спомени да се е срещал с Джуфре. Твърденията му обаче се оказаха недостатъчни пред майка му, кралица Елизабет II, която през февруари тази година реши да му отнеме всички военни титли и кралски задължения.

Сега феновете ще могат да се потопят още по-дълбоко в скандала, след като стана ясно, че на малкия екран ще се появи нов документален филм. „Принц Андрю: Прокуден“ ще разказва за един от най-големите съвременни проблеми за короната, включително какви са били връзките на Андрю с Епстийн и Максуел, както и повече за обвиненията в сексуално посегателство и тормоз.

Според официалното описание, поредицата ще разкрие бурната история за това как принц Андрю, считан за привлекателен и обичан син на кралица Елизабет, е успял да заличи всички добри мнения за себе си и да донесе скандал и позор за 1200-годишното наследство на британското кралско семейство.

„Принц Андрю си мислеше, че е повече от кралска особа. Той си мислеше, че е знаменитост“, казва журналистът Хелен Кируан-Тейлър в документалния филм. Именно този статут на известна личност го води в обкръжението на Епстийн през 1999 година. След смъртта на магната, принцът категорично заяви, че не е присъствал и не е чувал за каквито и да е престъпни действия от страна на приятеля си.

В описанието пише още, че чрез нови интервюта с вътрешни хора от двореца, журналисти, членове на социалния кръг на Андрю и юридическия екип, който вади наяве обвиненията, документалният филм се гмурка дълбоко в света на привилегиите, ревността, желанието и алчността, които тласнали принца първо в орбитата на прословутите сексуални престъпници Джефри Епстийн и Гислейн Максуел, а след това в отвратителен скандал за секс трафик, който заплашва да срине дома Уиндзор.

Филмът идва от продуцента и режисьор Джейми Крауфорд, към когото се присъединяват Дженифър Харкнес, Лора Михалчишин, Сам Снайдерман, Нина Бърли, Ема Купър и Барбара Шиърър.

Премиерата на „Принц Андрю: Прокуден“ ще бъде на 5 октомври по Peacock.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари