IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Като за последно: Харисън Форд влиза в ролята на Индиана Джоунс за пети път

2 декември 2022 17 50

Първият трейлър на Dial of Destiny вече е тук

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Харисън Форд слага емблематичната си федора и тръгва на познато приключение за пети и последен път.

На 1 декември от Lucasfilm пуснаха първия трейлър от предстоящия пети филм за Индиана Джоунс, който ще носи името „Индиана Джоунс и компасът на съдбата“. В него виждаме 80-годишния Форд, който отново е известния археолог, който се впуска в поредното си приключение в търсене на скъпоценни находки. Във филма участват още Фийби Уолър-Бридж, Антонио Бандерас, Мадс Микелсън, Тоби Джоунс и много други.

Това е петият път, в който Форд влиза в ролята на Индиана Джоунс, започвайки приключението си през 1981 година с „Похитителите на изчезналия кивот“, последван от „Храмът на обречените“, „Последният кръстоносен поход“ и „Кралството на кристалния череп“. Всички те са режисирани от Стивън Спилбърг, като последният бе пуснат по кината през 2008 година.

Този път обаче на режисьорския стол сяда Джейм Манголд, който прави „Да преминеш границата“ от 2005 и „Лоугън“ през 2017 година. Спилбърг отново е в картинката, но този път като продуцент заедно с Джордж Лукас.

През септември Харисън Форд не успя да сдържи емоциите си, говорейки за последното си приключение по време на събитието D23 Expo, когато бяха показани кадри от предишните му филми като Индиана Джоунс. „Благодаря, че направихте тези филми едно невероятно преживяване за всички нас. Много съм горд да кажа, че всичко това е фантастично“, сподели той от сцената.

По думите на актьора пред списание Empire, новият филм е „сложен“ и „подъл“, както и „пълен с приключения, смях и истински емоции“. Разказва, че снимачният процес е бил много сложен, дълъг и изискващ голяма доза енергия, но все пак накрая всеки е бил щастлив от резултата. „Просто сметнах, че е добре да видим история за края на приключението на Индиана Джоунс“, казва Форд за последното си търсене на съкровища.

Режисьорът Манголд казва пред Empire, че за него е било много важно да разбере как точно да направи филм за един герой в залеза на историята му. Разказва, че в предишните филми не е била зачекната темата за възрастта на Инди, въпреки че имало няколко шеги в този смисъл. Именно затова той е искал да покаже на зрителите на колко точно е героят и как това ще се отрази на цялата динамична обстановка, в която е поставен.

Освен че Индиана Джоунс остарява, същата съдба застига и Харисън Форд, който все по-често предизвиква притеснения на хората на снимачната площадка. Той получава няколко контузии както по време на снимките на предстоящия филм за известния археолог, така и на тези за „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

Макар обаче в реалния живот да е на 80 години, в последния си филм за Индиана Джоунс, от Форд ще бъдат смъкнати няколко години чрез използването на компютърните технологии. Историята се развива през 1944 година в замък, пълен с нацисти, което обаче няма да е много правдоподобно, ако Форд изглежда като човек от 2022 година.

Харисън Форд се сбогува с Индиана Джоунс

Харисън Форд пострадал по време на снимки

Харисън Форд за участието си в „Междузвездни войни“: Но аз съм мъртъв!

Според Манголд, във филма са използвани много различни техники за постигане на последователността на историята, включително нови софтуери, които използват по-стари кадри от Харисън Форд, за да ги съпоставят с прясно заснетите. Режисьорът обяснява, че екипът дори намерил старото яке от „Похитителите на изчезналия кивот“, за да може видяното да е още по-правдоподобно.

„Индиана Джоунс и компасът на съдбата“ се очаква да излезе в кината на 30 юни 2023 година.

За още новини от света на киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари