IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кевин Спейси с награда за цялостно творчество на фона на обвиненията в сексуален тормоз

18 януари 2023 15 00

Актьорът е категоричен, че не се крие от общественото пространство

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Холивуд може и да се отказа от него, но европейското кино все още го почита и обича!

Кевин Спейси, който бе обвинен в множество, досега недоказани, сексуални посегателства, получи награда за цялостно творчество от Националния музей на киното в Торино този понеделник. Статуетката, носеща името Stella della Mole, е най-високата чест в Италия и преди това е била връчвана на легенди като Изабела Роселини, Моника Белучи и режисьора Дарио Ардженто.

„Днес ставаме свидетели на завръщането на Кевин Спейси. Човекът, който живее чрез киното, е безсмъртен и именно на него връчваме тази награда днес“, каза заместник-министърът на културата Виторио Сгарби.

Кевин Спейси

Снимка: БГНЕС

От своя страна, Спейси благодари на организаторите за смелостта да му връчат наградата. Той представи и прожекцията на филма „Американски прелести“ от 1999 година, в който играе една от главните роли. Лентата печели общо пет награди „Оскар“, включително за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър сценарий, най-добро операторство и най-добър актьор в главна роля за Спейси.

Това бе първата церемония, на която актьорът присъства от 2017 година насам, когато към него бяха отправени няколко обвинения за сексуален тормоз. „С връчването си на тази награда те правят решителна крачка към защитата на художествените постижения и затова трябва да бъдат аплодирани“, каза Спейси от сцената.

Носителят на две награди „Оскар“ също така изнесе и майсторски клас в голямата зала на Моле Антонелиана в Торино, където разговаря с директора на музея Доменико де Гаетано за живота и кариерата си. „Тази вечер се смятам за изключителен късметлия. Върша тази работа повече от 40 години и винаги съм получавал подкрепа от феновете и колегите. И за мен е чест да бъда част от този процес“, каза той.

Кевин Спейси

Снимка: БГНЕС

Пред местната новинарска агенция Ansa Спейси бе категоричен, че не се крие от обществения живот. „Живея живота си всеки ден. Ходя на ресторанти, срещам се с хора, шофирам, играя тенис. Винаги успявам да срещна мили, истински и състрадателни хора. Не се крия. Не съм отишъл да живея в пещера“, каза актьорът.

Събитието дойде само три дни, след като Спейси се появи чрез виртуална връзка в съда в Лондон, за да отрече поредните обвинения към него в сексуален тормоз. Той бе съден за три обвинения в непристойно посегателство, други три за сексуално посегателство и едно за склоняване на лице към сексуални действия без негово съгласие.

Кевин Спейси ще трябва да плати 31 млн. долара на сериала House of Cards

Кевин Спейси с още обвинения в сексуален тормоз

Актьори засипаха Кевин Спейси с обвинения в сексуален тормоз

През октомври Спейси беше оневинен в друго дело за сексуален тормоз, заведено от актьора Антъни Рап за 40 милиона долара. Именно това беше началото на всичките проблеми за Кевин, тъй като след това се появиха още множество обвинения за негови непристойни действия. До днес той отрича всяко едно от тях.

Кевин Спейси

Снимка: БГНЕС

Обвиненията към Спейси бяха направени в зората на движението #MeToo и му костваха роли в различни проекти, включително в сериала „Къща от карти“. Той трябваше да плати 31 милиона долара обезщетение, а последният сезон беше съкратен. Постепенно Спейси се превърна в персона нон-грата в Холивуд, принуден да напусне индустрията в Америка и да търси успеха зад граница.

В Европа актьорът намери своя път обратно към екрана, участвайки във филма The Man Who Drew Gold на Франко Неро, направил своята премиера именно в Торино през декември. Той също така играе главната роля в Gore на Майкъл Хофман.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари