fallback

Джими Кимъл за четвърти път ще бъде водещ на Оскарите

16 November 2023 14:50

Миналата година рейтингите бяха високи, така че комикът отново получава доверие

Снимка: Getty Images

Джими Кимъл се завръща в Долби Тиатър за още една година!

56-годишният комик ще бъде водещ на 96-ите награди „Оскар“ през следващата година. Новината беше официално обявена в сряда от Академията за филмово изкуство, както и от самия Кимъл. И през 2024 година към него ще се присъедини съпругата му и съсценаристка на предаването Jimmy Kimmel Live!, Моли Макниърни, която получи номинация за „Еми“ заради работата си като сценарист и продуцент на Оскарите през 2023 година. Тя ще се завърне като изпълнителен продуцент за предстоящата церемония. 

„Винаги съм си мечтаел да водя Оскарите точно четири пъти“, каза Кимъл в официално съобщение. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

От Академията също споделиха своето вълнение от сделката, казвайки пред медиите, че се радват за завръщането на комика и съпругата му като продуценти на церемонията. „Те споделят нашата любов към филмите и нашата отдаденост да създадем едно динамично и забавно шоу за световната публика“, допълват изпълнителният директор на Академията Бил Крамър и президентът Джанет Йънг. 

Двамата благодариха на Кимъл и Моли, както и на техните екипи за невероятната работа, креативност и партньорство, както и за продължаващата връзка с Академията. 

Това ще е четвъртият път, в който Кимъл се качва на сцената на Оскарите като водещ и втори пореден, след като го направи и тази година. Според рейтингите, тазгодишното шоу е било най-гледаното сред всички наградни церемонии през последните три години, събирайки пред екраните 18,7 милиона души. Кимъл беше водещ на Оскарите през 2017 и 2018, след което наградите бяха без водещ през 2019 и 2021 година. Миналата година на сцената се качиха три дами – Реджина Хол, Уанда Сайкс и Ейми Шуимър. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Миналия месец от Академията обявиха креативния екип, който ще се грижи за излъчването на Оскарите по ABC. Той ще се ръководи от режисьора Хамиш Хамилтън за четвърти път. Радж Капур и Кейти Мулън ще бъдат продуценти за първи път, като Капур ще служи и като изпълнителен продуцент.

Ричард Драйфус за промените в Оскарите: Гади ми се от тях

Българинът Христо Грозев вече е носител на „Оскар“

„Джими се е доказал като един от най-добрите водещи на Оскарите със своето невероятно чувство за хумор и човечност, а Моли е един от най-добрите продуценти на риалити предаване в целия свят. Радваме се да работим с тях и техните екипи“, казват Капур и Мулън пред Академията. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

96-ата церемония по раздаването на наградите „Оскар“ ще се състои на 10 март 2024 година в Долби Тиатър, Холивуд. 

За още новини от света на звездите и киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
награди Оскар Оскарите водещ Джими Кимъл церемония филми награди кино
0 коментара
fallback