IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм на Джордж Клуни – режисиран от вкъщи, докато режисьорът бил много болен

11 декември 2023 17 40

The Boys in the Boat ще направи премиерата си на 25 декември

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джордж Клуни е бил изправен пред сериозни предизвикателства, докато режисира историческата драма The Boys in the Boat, включително сериозно заразяване с коронавирус на снимачната площадка. 

В интервю пред списание People 62-годишният носител на „Оскар“ споделя, че тогава за първи път се заразил с коварния вирус, който блокира света в продължение на две години. Пандемията сериозно повлия на множество холивудски проекти, като замрази снимки и премиери заради опасност от заразяване. Изолацията накара режисьори и продуценти да отложат филмите си с няколко месеца или дори година, за да могат да ги пуснат на големия екран, а не директно в стрийминг платформите. 

„Бях много болен“, казва Клуни за състоянието си по време на режисирането на филма. 

В резултат на заразяването с вируса той е трябвало да ръководи нещата на снимачната площадка дистанционно, благодарение на модерните технологии. Филмът е заснет през 2022 година и разказва за Джо Ранц – член на аматьорския отбор по гребане на Университета във Вашингтон, който се класира за Олимпиадата през 1936 година. 

Оказва се, че Клуни е трябвало да работи през таблета си, докато се е изолирал в спалнята си. Партньорът му Грант Хеслов му е помогнал значително, споделяйки му какво се случва в реално време на снимачната площадка. Той е седял зад камерата, изпълнявайки задачите на Джордж, а режисьорът е задавал темпото на целия процес. 

За щастие, тази ситуация не продължила дълго. „Трябваше да работим по този начин само за седмица“, казва Клуни. 

Още няколко членове на екипа също се заразили с коронавирус, включително Джоел Еджертън, който играе треньора Ал Улбирксон. 

„Всъщност той се зарази първи, ако трябва да сме честни. Така че, ако търсим нулевия пациент...“, пошегува се Клуни. По време на виртуална пресконференция през уикенда Еджъртън заяви, че болестта сериозно го е повалила.

Изненадващо, Калум Търнър (Джо Ранц) и Грант Хеслов успяват да се измъкнат от клопката на вируса. Разказват, че цялата ситуация е била доста странна, защото колегите им един по един започнали да остават вкъщи, докато те двамата продължавали да работят. Единственото интересно и леко забавно нещо във всичко това било режисирането на Клуни от леглото. Актьорът се пошегува, че смята да продължи този начин на работа и в следващите си проекти. 

Винаги двама, винаги: Брад Пит и Джордж Клуни са всичко, от което имаме нужда

Човекът с голямо сърце – Джордж Клуни с ново щедро дарение

Съпруг за пример: Джордж Клуни се погрижи за визията на Амал на червения килим

Носителят на „Оскар“ смята, че вечеря с целия филмов екип е била причината за масовото заразяване, въпреки че всички са били тествани преди това, а и са ваксинирани. 

„Кацнахме в Лондон. Трябваше да започнем снимки на следващия ден. Така че решихме да вечеряме. Бяхме много малък състав, събрани в една стая. И ако сме били 18 души там, да кажем, че 17 се заразиха“, разказва Клуни.

Режисьорът се надява, че новият му филм ще изпрати на сериозно разделения свят едно обединяващо послание

„Това е филм, който се фокусира върху идеята, че сме заедно във всичко това. И вероятно единственият начин, по който можем да се спасим, е чрез подкрепа. И колкото по-добри сме един към друг, толкова по-добри ще ставаме. Така че ми харесва тази идея на филма“, казва той. 

The Boys in the Boat, който е базиран на едноименния бестселър от Даниел Джеймс Браун, ще направи премиерата си на 25 декември

За още новини от света на звездите и киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари