IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Вихърът на танца“ – на 40 г. Лори Сингър си спомня за „естествената“ химия с Кевин Бейкън

20 февруари 2024 15 00

Какво разказва актрисата

Снимка: IMDB

„Вихърът на танца“ (Footloose) стана на 40 години. Актрисата Лори Сингър си спомня за „естествената“ химия с Кевин Бейкън. В чест на годишнината на филма, режисиран от Хърбърт Рос, People разговаря с Лори Сингър, която играе заедно с Кевин Бейкън в ролята на Ариел Мур – момичето от малкия град, в което той се влюбва, докато се борят да отменят забраната за танцуване, въведена от нейния баща преподобен (Джон Литгоу).

Въпреки статута и репутацията на семейството си, Ариел е непокорна тийнейджърка и веднага е заинтригувана от пристигането на Рен Маккормак (Бейкън), който се премества с майка си Етел (Франсис Лий Маккейн) от Чикаго и показва на Ариел изцяло нова страна на живота чрез танците.

Певицата, която сега е на 66 години, си спомня какво е било да се срещне с Бейкън, който сега е на 65 години, за първи път за филма.

„Това е просто едно от онези неща, когато имаш за режисьор някой като Хърбърт Рос, а той е бил с толкова много велики актьори... той вече беше много утвърден, така че знаеше какво прави“, добавя тя.

Отбелязвайки, че между нея и Бейкън е имало „естествена“ химия, която не е изисквала непременно допълнителна подготовка, Сингър казва: „Това, което изпитваш в реалния живот, невинаги се пренася на кино“.

„Но когато имаш някой като Рик Уейт като оператор и Хърбърт Рос като режисьор, тогава те успяват да уловят това, което са искали да уловят, а то е било електрическо“, добавя тя.

Актрисата споменава конкретна сцена в началото на любимия филм, в която Ариел и Рен за първи път се запознават един с друг – и тяхната динамика е осезаема.

„Мисля, че срещата с (Рен) също е част от това, което подтиква Ариел да се качи между колата и камиона. Тя е развълнувана и дори не знае защо“, казва Сингър за емблематичния смел момент на героинята си.

Сингър все още поддържа контакт с редица свои колеги от актьорския състав на Footloose и казва, че „се срещат доста често“.

„Кевин и аз сме в контакт, ако нещо се случи. От време на време се свързваме“, казва тя. „Джон живее в сградата, в която живееше най-добрият ми приятел, така че това са просто странни съвпадения. Неотдавна се запознах с дъщеря му и я почувствах като моя сестра. Шегуваме се, че сме сестри.“

Макар че отдавна не е виждала Сара Джесика Паркър, която играе приятелката на Ариел – Ръсти, тя прогнозира, че в някакъв момент ще се срещнат в Нюйоркския градски балет, тъй като Сингър съвсем наскоро беше там, а Паркър е чест посетител.

„Стилът ѝ е невероятен“, казва Сингър за 58-годишната Паркър.

Поглеждайки назад към това как Footloose е издържал проверката на времето, Сингър го нарича „емблематичен американски филм“ и „интересно изследване на обществото“, отчасти поради факта, че нейната героиня „бунтарка“ „изпитва всяка една обществена норма – от религията до училището, от физиката до правосъдието и изкуството“.

„След това музиката я задвижва на следващото ниво“, продължава тя. „Американската музика с Кени Логинс, който... Искам да кажа, че той просто вдъхва на филма дух, който обхваща целия свят. Така че разбирам защо се е харесал. Все още съм много развълнувана, че хората го харесват толкова.“

Що се отнася до героинята ѝ, актрисата казва, че през годините феновете са идвали при нея и са ѝ казвали колко голям модел за подражание е била Ариел за тях в тийнейджърските им години, до такава степен, че някои дори са кръстили децата си на героинята.

„За мен това е голяма чест“, казва Сингър пред изданието. „Много се гордея, че съм дала толкова много, колкото дадох на героинята си, и се чувствам горда от нея“.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари