IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи поглед към филма „Малки жени“ с Мерил Стрийп и Лора Дърн

20 юни 2019 09 30

Това е вторият филм на режисьорката Грета Гъруиг след „Lady bird“

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Появиха се първи снимки от снимачната площадка на филма „Малки жени“. Проектът е втори за режисьорката Грета Гъруиг, която направи страхотен дебют с „Lady Bird“ преди две години. Тогава тя беше номинирана за награда „Оскар“, но се размина с отличието. 

Сега Гъруиг отново застава зад камерата, за да осъществи още един обещаващ проект. „Малки жени“ е филм по едноименната книга на Луиза Мей Олкът и разказва за живота на четири сестри – Ейми, Мег, Джо и Бет Марч от детството до майчинството. Смята се, че историята е вдъхновена от собствения живот на авторката с трите ѝ сестри. 

Актьорският състав на филма включва вече познатите на Гъруиг актьори Сърша Ронан и Тимъти Шаламе, които се срещат с режисьорката на снимачната площадка на „Lady Bird“. Към тях се присъединяват звезди от ранга на Мерил Стрийп и Лора Дърн, както и Ема Уотсън. 

Снимка: Reuters

Макар че проектът ще се стреми да се придържа към оригиналната история и ще бъдат заснети сцени в училището, където бащата на Алкот е преподавал, Грета Гъруиг ще вкара и свой поглед в историята. Тя ще се опита да придаде малко по-модерен вид в някои от сцените. 

По-скоро историята ще се върти около връзката между героите на Сърша Ронан и Тимъти Шаламе, които респективно играят Джо Марч и Лори. „Джо е момиче с мъжко име, а Лори е момче с женско име. На практика все едно се допълват“, сподели Гъруиг пред Vanity Fair. 

 

 

Филмът е вдъхновен от впечатлението на режисьорката от начина, по който сестрите Марч са изразявали себе си. „Всяка една от тях е правила всичко с много мисъл и сериозно отношение“. Гъруиг допълва, че всяка една от жените е имала талант – Джо е писателка, Мег е актриса, Еми рисува, а Бет свири на пиано. 

Очаква се „Малки жени“ да излезе по кината на 25 декември тази година. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари