IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Честит рожден ден, Леонардо ди Каприо!

11 ноември 2019 12 30

Актьорът е една от най-знаменитите личности в Холивуд

Снимка: Reuters

Дори и да не сте запален киноман поне веднъж сте чували името Леонардо ди Каприо. Освен че е много добър актьор, Ди Каприо влиза в началните страници на вестниците и по други причини – връзки с известни жени или пък заслугите му към природата. Личността му е необятна и успява всеки път да докаже, че е един от най-добрите в Холивуд.

Въпреки това трябва да чака доста време преди да се сдобие с най-важната статуетка „Оскар“ и наистина да бъде признат за своя талант. Днес Леонардо ди Каприо навършва 45 години, но все още има неща, които публиката не знае за него.

Кръстен е на Леонардо да Винчи

Лео

Снимка: Reuters

Актьорът се сдобива с името си, благодарение на интересно събитие. Когато е бременна, майка му решава да посети музей в Италия. Тогава тя застава пред картина на Леонардо да Винчи и за първи път чувства как малкият ди Каприо рита. Така се ражда и първото име на холивудската звезда.

Отдаден актьор

Лео

Снимка: Reuters

По време на сцена във филма „Джанго без окови“, Ди Каприо трябва да удари силно по масата. На снимките обаче не всичко минава така добре. Актьорът толкова се вживява в ролята си, че пресилва удара и успява да счупи чаша, която разрязва ръката му. Въпреки това, Ди Каприо не се отказва и заснема остатъка от сцената с кръв по себе си.

Първата му голяма роля

Лео

Снимка: Reuters

Въпреки че повечето зрители свързват Леонардо ди Каприо с ролята му на Джак в „Титаник“, това не е първото му голямо постижение. Четири години по-рано, през 1993-а, актьорът играе във филма „What's Eating Gilbert Grape“. За ролята си, Ди Каприо получава и първата си номинация за „Оскар“ едва на 19 години.

Любовни мъки

Актьорът е известен с множеството си романтични връзки с известни жени, подвизаващи се в модната индустрия. Сред бившите му приятелки са Бар Рафаели, Жизел Бюндхен, Наоми Кембъл и много други. Понякога обаче нещата не протичат добре за Ди Каприо и през 2005 година той е ударен с бутилка в главата от тогавашната си приятелка.

Лео

Снимка: Reuters

Моделът Арета Уилсън успява да рани актьора със счупена стъклена бутилка по време на парти. 5 години по-късно тя се признава за виновна и получава присъда от две години в затвора.

Човечност

През 1998 година актьорът дарява компютри и компютърно оборудване на училище, което е построено на мястото на родната му къща. Това обаче не е единственото добро дело, което Ди Каприо прави.

Лео

Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет. Снимка: Reuters

Той и колежката му от „Титаник“ Кейт Уинслет помагат на последната оцеляла жена от истинския кораб. Двамата плащат остатъка от таксата на жената за старчески дом, за да не ѝ се налага да продава предмети от „Титаник“, за да изкарва пари.

Останките на Титаник бавно изчезват

Друг мил жест, дело на актьора, се случва по време на снимките на „Кървавият диамант“ в Южна Африка. Докато е на работа Ди Каприо се среща с малко момиченце, което живее в сиропиталище. Актьорът е толкова пленен от нея, че решава да я „осинови“. И до ден днешен той ѝ праща чекове, с които да си покрива разходите и говори с нея по телефона всеки месец.

„Истински мъж“

Леонардо ди Каприо е известен със своята любов и към околната среда. Той има фондация, която се грижи за намаляването на климатичните промени и подобряването на живота на Земята.

Лео

Снимка: Reuters

Освен това, през 2010 година, актьорът дарява 1 млн. долара за руска организация, грижеща се за дивите животни. Макар няколко от полетите му да са отменени, Ди Каприо все пак стигнал до гала вечерта, което накарало президента на Русия Владимир Путин да обяви актьора за „истински мъж“.

Брат Пит и Марго Роби в закачка с Леонардо ди Каприо

В името на „Оскар“

Въпреки множеството му невероятни роли в киното, Леонардо се задоволява само с номинация за „Оскар“. Затова той дава абсолютно всичко от себе си във филма „Завръщането“, за да се добере до заветната статуетка.

Лео

Снимка: Reuters

Той нарушава вегетарианската си диета и отхапва парче от черния дроб на бизон. Явно обаче това е било достатъчно за Академията, тъй като актьорът се сдобива с „Оскар“ точно за ролята си в „Завръщането“.

„Кралят на света“

Иконичната реплика от „Титаник“ всъщност не е била изобщо записана в сценария. Тогава, още на 19 години, Ди Каприо решава да се качи на палубата на кораба и да изкрещи с цяло гърло „Аз съм кралят на света“.

Това толкова се харесва на Джеймс Камерън, че той оставя репликата във филма си и тя се превръща в една от „Стоте най-велики филмови реплики“. Всъщност, дори се изкачва до номер 4.

Лео

Снимка: Reuters

Днес Леонардо ди Каприо навършва 45 години и ние не можем да бъдем по-щастливи, че живеем във време, в което той е „кралят на света“.

Лео ди Каприо и жените до него: Не по-възрастни от 25!

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари