IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Честит рожден ден, Райън Гослинг!

12 ноември 2019 17 30

Днес актьорът става на 39 години

Снимка: Reuters

Явно ноември месец е времето, когато красивите мъже се раждат. След като вчера Леонардо ди Каприо навърши 45 години, днес още един любимец на жените има рожден ден. Става въпрос за Райън Гослинг, който днес става на 39 години.

Роден е в Канада точно в 14:34 часа. Решава да се занимава с кино, тъй като страда от здравословни проблеми и не е силен физически. Децата в училище започват да му се подиграват и затова той се насочва към изкуството. Трябва да благодарим на сестра му, която го насочва към изяви пред публика, след като го кара да пеят заедно на сватба.

Гослинг

Снимка: Reuters

Напуска училище, за да се занимава по-сериозно с актьорството. През 1993 година идва и първият му голям пробив. Гослинг успява да победи 17 хиляди деца, за да се добере до роля в „The Mickey Mouse Club“, където си партнира с Бритни Спиърс, Кристина Агилера и Джъстин Тимбърлейк.

Райън и Джъстин са съквартиранти по време на снимките на шоуто и толкова се сближават, че дори майката на Тимбърлейк става временен настойник на Гослинг. Още тогава актьорът започва да издържа семейството си, тъй като заплатата, която получавал, е била единственият приход на роднините му.

Разбира се, Гослинг става популярен сред публиката благодарение на играта си в романтичната драма „Тетрадката“. Самият той признава, че е бил избран, защото не бил много красив.

Гослинг

Снимка: Reuters

„Когато отидох на снимачната площадка, режисьорът ми каза, че не съм като другите момчета. „Не си красив, не си готин, а си обикновено момче, което изглежда ненормално“, казва Гослинг в интервю. В момента това изглежда като лоша шега, тъй като Райън е един от най-красивите мъже в Холивуд.

Благодарение на „Тетрадката“ актьорът не само стъпва на голямата сцена, но и се запознава с първата си голяма любов Рейчъл Макадамс. Първоначално обаче не всичко е вървяло гладко между двамата и точно като героите си във филма, те постоянно се карали.

Накрая намират път един към друг и се срещат до 2007 година. Заедно печелят наградата на MTV за „Най-добра екранна целувка“, а на самата церемония направиха истинско шоу, след като пресъздадоха романтична сцена от „Тетрадката“.

Следват няколко добри роли за Гослинг във филми като „Drive“, „Crazy, Stupid, Love“, „The Ides of March“, където си партнира с Джордж Клуни и много други. Интересното е, че Райън решава да построи сам колата, която кара в „Drive“. 

„Райън искаше сам да си построи колата. Затова, тази сива кола, която виждате на екран, е изцяло негово творение. Разглоби я цялата и след това отново я сглоби“, казва режисьорът Николас Рефн.

Гослинг

Снимка: Reuters

Отдадеността му към ролите го превръща в един от най-харесваните актьори в Холивуд и най-желаните за работа. Така той се появява и в „La La Land“, където отново доказва своя ентусиазъм. Той се научава да свири на пиано и всяка една сцена, в която го виждате пред клавишите, бъдете сигурни, че той свири. 

„La La Land“ е вторият проект, в който Гослинг си партнира с Ема Стоун след „Crazy, Stupid, Love“. За съжаление актьорът не успява да последва колежката си на подиума на Оскарите и си тръгва само с номинация от церемонията.

Гослинг

Снимка: Reuters

Най-голямото разочарование за феновете му обаче дойде на тазгодишните Оскари, когато Гослинг въобще не попадна в надпреварата за златната статуетка. Гослинг игра прекрасно в „The First Man“, където влезе в ролята на астронавта Нийл Армстронг. Историята проследява неразказаната история на хората, извършили най-великия подвиг в космическите изследвания на човечеството и какво им е коствало това.

Актьорите, които изпуснаха легендарна роля

Гослинг е един от тримата актьори, родени през 1980 година, които се сдобиват с две номинации за „Оскар“. Компания му правят Еди Редмейн и Джона Хил. От групата само Редмейн успява да се сдобие със заветната награда, печелейки за играта си в „The Theory of Everything“. 

Гослинг

Снимка: Reuters

В личен план Райън Гослинг обаче печели голямата награда. Той се запознава с Ева Мендес през 2011 година, когато двамата снимат филма „The Place Beyond the Pines“. 3 години по-късно им се ражда и първото дете – Есмералда Амада. През април 2016-а двойката изненада всички като обяви, че на бял свят се е появила и втората им дъщеричка – Амада Лий Гослинг.

Семейството ревностно пази личния си живот и рядко папараците успяват да ги хванат навън. Райън и Ева често са споделяли в интервюта, че за тях най-важно е личното пространство на децата и ще се опитат да ги предпазят от светлината на прожекторите възможно най-дълго.

Днес Райън Гослинг става на 39 години и пожелаваме в най-скоро време да бъде оценен от Академията така, както е оценен и от публиката. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари