IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рийз Уидърспун: Справих се със сексуалното насилие по мой си начин

19 ноември 2019 18 00

Актрисата сподели, че не знаела за други подобни случаи

Снимка: Reuters

Темата за сексуално посегателство в Холивуд стана централна през последните няколко години. След случая с Харви Уайнстийн постепенно много от жените и мъжете започнаха открито да говорят за това какво им се случва на работното място. Едно по едно излизаха наяве имената на известни актьори, режисьори и продуценти и как те са злоупотребявали със своята власт.

Появиха се движенията #MeToo и #Time's Up, в които се включваха все повече знаменитости. Започна да се говори открито и за неравенството във филмовата индустрия и затова, че жените не получават същото възнаграждение и признание за работата си като мъжете.

Една от най-изявените представителки на феминизма отвъд океана е Рийз Уидърспун, която е и учредител на движението Time'S Up. Актрисата, която в момента се подвизава в сериала „The Morning Show“ заедно с Дженифър Анистън и Стив Карел, говори открито за своя сексуален тормоз. 

Интересното е, че историята в „The Morning Show“ разказва именно за случая на сексуално насилие. Уидърспун влиза в ролята на Брадли Джаксън, която заема мястото на Мич Кеслър (Стив Карел) до Алекс Леви (Дженифър Анистън). Промяната се налага, тъй като Мич е обвинен в сексуален тормоз и е уволнен от сутрешното шоу, което води.

„Понякога светът е толкова луд, а сериалите и филмите са чудесен начин да ни покажат къде се намираме в момента“, казва Рийз пред Тери Грос. Двамата си говорят за сблъсъка на актрисата със сексуалното насилие. Тя споделя, че тогава не е знаела, че случаите, подобни на нейния, са толкова много. 

„Знаех само, че аз страдам от подобно нещо и съм се справяла с него по мой си начин. Тогава семейството ми беше до мен, когато бях млада и тъкмо навлизах в бизнеса. Нямах идея затова, че този тормоз се прилага над много други хора“, добавя тя. 

Рийз Уидърспун се хвали с нов член на семейството: „Добре дошъл, Луи“

Актрисата признава, че не е очаквала движенията #MeToo и #Time's Up да пожънат такъв огромен успех. „Когато жени започнаха да се събират и да споделят историите си, бях напълно изненадана. Бях в шок“. 

Освен за сексуалното насилие и как тя се е справила с него, Уидърспун говори и за кариерата си в Холивуд. Тя споделя, че всъщност е искала да стане кънтри певица, но учителят ѝ я е посъветвал да не продължава с музикалната си кариера. Така тя се насочва към актьорството и успява да спечели награда „Оскар“ през 2006 година.

Рийз Уидърспун: 40-те ми донесоха успех в кариерата

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари