IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очилата на Джон Ленън отиват на търг

2 декември 2019 17 40

Те ще бъдат част от голяма колекция на Бийтълс, която също ще е за продан

Снимка: Instagram

Кръглите очила на Джон Ленън, които се превърнаха в негова запазена марка, отиват на търг. Те ще бъдат част от голяма колекция, която ще съдържа още предмети, принадлежали на членовете на легендарната група „Бийтълс“. Сред вещите е и глоба за паркиране, която е била връчена на барабаниста Ринго Стар.

Всичките вещи са били притежание на бивш шофьор на бандата, който ги е пазил в продължение на 50 години. Алън Херинг работи за Ринго Стар и Джордж Харисън през 60-те години на миналия век. Той казва, че Ленън си е забравил очилата на задната седалка на колата, след което му ги подарил.

„Когато Джон излезе от колата, видях, че си е оставил слънчевите очила на задната седалка. Тогава видях и че едното стъкло и едната рамка са леко разкачени“, казва Херинг пред Tbs news. Той попитал Ленън дали иска да поправи очилата му, но изпълнителят отговорил, че те са били само за имидж. 

Сега, кръглите очила, с които Ленън се появяваше навсякъде, отиват на търг. Заедно с тях ще бъде и глоба за паркиране на Ринго Стар. Тя датира от 25 април 1969 година и е направена пред звукозаписното студио на „Бийтълс“ в Лондон. Херинг споделя, че решението му да продаде вещите не е било лесно, но по-важни са спомените, които ще запази.

„Нещата, които помня от този период, в който работих с групата, са много по-важни за мен“, добавя той. Очилата, които шофьорът и до ден днешен не е оправил, се очаква да стигнат сумата от 8000 долара, а глобата за паркиране – 1500.

Другите предмети, които феновете на „Бийтълс“ могат да закупят са запалка, ризи, носени от членовете на групата и китарата на Джордж Харисън, която най-вероятно ще достигне близо 60 хиляди долара. 

Търгът ще се проведе онлайн на сайта „Сотбис“, ще започне на 6 декември и ще продължи до 13-и. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари