IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веган меню и за наградите „Оскар“

29 януари 2020 11 00

Пластмасовите опаковки също се премахват

Снимка: Getty

Академията за филмово изкуство, присъждаща наградите „Оскар“, започва да мисли сериозно за природата. Церемонията за най-важните статуетки в киното ще се проведе на 9 февруари, а на нея се очаква да бъдат едни от най-големите звезди в Холивуд. Всяка година за тях се грижи огромен екип от готвачи, които се опитват да задоволят вкусовете им.

През 2020 година обаче месоядните гости ще бъдат сериозно разочаровани от менюто. От Академията обявиха, че менюто в Долби Тиатър ще бъде изцяло базирано на растителна основа. Такова беше и в понеделник, когато всички номинирани се срещнаха на специален обяд. Партито, което следва наградите „Оскар“ пък ще бъде със 70% растителни ястия, а останалите 30% ще съберат в себе си вегетариански, рибни и месни храни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Gerson? (@nicagboi21) на

В официално изявление от Академията заявиха, че са длъжни да се отнасят по-сериозно към глобалните проблеми. „За последното десетилетие Академията се ангажира да намали въглеродния си отпечатък. За последните седем години шоуто за наградите „Оскар“ имаше нулев въглероден отпечатък. Продължаваме да разширяваме плана си за устойчивост, а крайната ни цел е да станем напълно неутрални по отношение на въглерода“. Освен че гостите ще ядат само ястия на растителна основа, на масите им няма да има и пластмасови бутилки. 

Оскар

Снимка: БГНЕС

Организаторите на партито преди наградите „Оскар“ обявиха, че също променят менюто си заради своя гост Хоакин Финикс, който е веган. 

Решението на Академията следва примера на Холивудската асоциация за чуждестранна преса, която в последния момент реши да сервира ястия, изцяло базирани на растителна основа по време на наградите „Златен глобус“. Първоначалното меню включваше риба, но беше сменено с ризото със зеленчуци и гъби. 

Церемонията за наградите „Оскар“ ще отдаде и специална почит на баскетболиста Коби Брайънт, който загина в катастрофа с хеликоптер на 26 януари. Засега обаче не се знае точно под каква форма ще бъде жестът на Академията към спортиста. Възможно е да бъде пуснат и откъс от филма му „Скъпи, Баскетбол“, който донесе и „Оскар“ на Брайънт. 

Наградите „Оскар“ ще бъдат раздадени на 9 февруари. Българските зрители ще трябва да прекарат една безсънна нощ, тъй като церемонията ще започне към 3:00 часа наше време. 

Чарлийз Терон: Децата ми мислят Оскарите за загуба на време

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари