IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо колегите ви са като ваши приятели

2 септември 2015 10 31

Колкото и невероятно да ви звучи това

Снимка: Istock

Снимка: Istock

С колегите си прекарвате по осем часа всеки работен ден. Сумарно, това е много повече, отколкото времето, в което се виждате с вашите приятели. Харесва ли ви или не – колегите ви са хората, които са около вас в голяма част от денонощието и с които споделяте едни и същи успехи, провали, промени.

Колкото и странно да ви звучи – в много отношения хората, с които работите, са като ваши приятели, дори реално вие самите да не гледате на тях по този начин. За да сте сигурни, разберете причините защо в много случаи „колега“ е равно на „приятел“:

1. Вие прекарвате голяма част от времето си заедно

Вече споменахме този факт. Понякога дори ви се налага да сте заедно с колегите си в извънработно време.

2. Знаете навиците си

Познавате навиците на колегите си почти толкова добре, колкото на вашите съквартиранти. Знаете кой колега какви храни предпочита, на какъв спорт ходи и какви са предпочитанията му относно филми.

3. Знаете тайните си

В даден момент разговорите ви с колегите преминават извън работната тема към личната. Наясно сте с големите промени в техния личен живот и може да предположите защо някой ваш колега изглежда тъжен.

4. Понякога излизате след работа с тях

Дори и рядко споделяте част и от свободното си време със своите колеги – точно, както с приятелите си.

5. Оплаквате се от работата си едни на други

Нито един ваш приятел няма да разбере толкова добре вашите работни терзания, както колегите ви. Един плюс за тях.

Снимка: Istock

6. Подкрепяте се

Или поне с повечето от колегите си. На работното ви място има хора, на които знаете, че винаги може да разчитате. Правите си взаимно услуги, точно както с вашите приятели.

7. Забавлявате се заедно

Наред с изморителната работа, отношенията с колегите ви могат да бъдат съпътствани и от шеги, смешки и закачки. Смехът на работното място е нещо страхотно и нещо, което винаги изпитвате, когато се виждате с приятелите си.

8. Времето с тях лети

Сещате ли се как понякога нервно поглеждате часовника и осъзнавате, че е отчел само 5 минути от предишното ви поглеждане към цифрите/стрелките? Когато имате забавни колеги, времето ви минава много по-бързо и моментите като този с часовника са значително по-малко.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари