Може да ви се случи да сте във връзка години наред и да не можете да прецените дали човека до вас е годен за съпруг. Перфектното гадже невинаги е перфектен съпруг, тъй като бракът е животопроменящо събитие и може да се окаже доста предизвикателно.

В случай, че сте в подобна ситуация, ето няколко знака, които ще ви помогнат да вземете решение.

1. Отношение към парите

Наблюдавайте как приятелят ви управлява финансите си. Плаща ли си сметките навреме? Прави ли си правилни сметки или живее на кредит? Спестовен ли е? Инвестира ли? За да създадете семейство с някого е редно да имате някаква финансова сигурност. А и отношението му към парите говори за самия него.

2. Какво мислят семейството и приятелите ви за него

Любовта е сляпа, затова разчитайте и на друг чифт очи! Ослушайте се какво мислят за него близките ви хора, те поне са обективни. Те може да ви помогнат да се вгледате в неща, които сте пропуснали.

3. Как води спор

Всяка двойка спори от време на време, но важно е как той се справя в подобни ситуации. Един зрял човек винаги ще иска да разреши проблемите и да укрепи връзката. Ако приятелят ви се отдаде на гняв или на пълно мълчание за дълъг период от време, той може да не се окаже добър партньор в живота.

4. Оптимист ли е

Житейската нагласа също е важна за бъдещето ви. Животът е пълен с върхове и спадове и едва ли някой иска да се справя с проблемите с песимист до себе си Ако половинката ви губи битката с предизвикателствата и трудните ситуации бързо, трябва да преосмислите решението си да се установите с него.

5. Уважава ли ви

Уважението е задължителен фактор за успешна връзка. Не го приемайте за даденост, но ако липсва помежду ви, няма как да имате здраво семейство.

6. Подкрепя ли ви

Добрият съпруг винаги слуша, не ви съди и най-важното ви оказва подкрепа. В случай, че не сте прави, той трябва да може по правилен начин да ви посочи грешката, без да ви нагрубява, принизява или унижава. И дори да грешите, трябва да знаете, че имате човек до себе си, който ще ви бъде опора и ще ви помогне да се справите с последиците.