IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как чистят различните зодии? (2 част)

15 март 2020 19 30

Някои мразят парцала

IStockphoto

„Не пипай очите!

Не пипай устата!

Не дръж за дръжката врата!

Отваряй с лакът и със крак,

Ще се опазиш – няма как!".

Това е част от стих, посветен на коронавируса. В него е вплетена народопсихологията на българите, някои от които не се грижат кой знае колко за хигиената си. Все пак, около нас все още има хора, които се къпят само веднъж седмично.

Всеки сам преценява колко често да мие ръцете си или да сменя дрехите си с чисти. Но ако се замислим, ще установим, че около нас има поне по един чешит, който е скаран с къпането и не е по почистването. Освен от възпитанието и личните съображения, това зависи и от зодията.

След като ви разказахме как чистят и каква хигиена имат хора от зодиите от Овен до Лъв, ето интересна информация за останалите:


Дева

Девите са на принципа да се чисти качествено. Те няма да отбият номера само с няколко часа за ден през уикенда. Девите чистят всеки ден и така не им се налага да се уморяват и да си съсипват почивните дни с непрекъснато миене и лъскане на прозорци. Въобще, за тях тази дейност е доста разтоварваща и им доставя удоволствие, особено ако я вършат докато слушат любимата си музика.

Хората от този знак обичат да има ред и внимателно поставят всяко нещо на мястото му. Накрая сядат и със задоволство се любуват на стореното.

Везни

Те ненавиждат парцала и дори попиването на вода с бърсалка ги дразни. Когато вече няма накъде – или е твърде мръсно или ги накарат да почистят, те се заемат, но не с особено старание. Гледат да приключат бързо и да замажат очите на другите. Подът може да свети, нищо, че под масата са останали трохи или покривката не е изтупана.

Мързелът кара Везните да прибягват до услугите на професионалисти. Ако ги видите да чистят с голямо желание, то това ще е голямо събитие и най-вероятно са намислили нещо.

Скорпион

Други от зодиака, които държат на стриктното изпълняване на домакинските задължения. Подобно на Овните, за Стрелците чистотата е мания. Те не могат да седнат на масата, ако около тях е мръсно и неподредено. Готови са да се потрудят, след което със задоволство да обядват.

Както се досещате, пламенните Скорпиони не могат да понасят мърлячите и винаги се карат с онези, които не могат да хванат дори парцала. Не ги харесват много, защото умеят да поучават другите и се карат с тях заради това, че нямат добра лична хигиена. Ще ги познаете и в офиса – винаги търкат с мокри кърпи рано сутрин и проветряват.

Стрелец

Те умеят да чистят, но не искат да го показват, за да не се възползват от тях. Когато се захванат да го правят, се справят отлично и търсят похвали. Може да минат един път с прахосмукачката, но ще се похвалят веднага, че са допринесли с нещо. Но друг път се дразнят от хаоса около тях, но нямат желание да разтребят.

Стрелците не обичат да подреждат. Те наричат това нещо творчески хаос и не им пука, че другите не харесват купчинките, които неволно създават около себе си.

Козирог

Ако познавате добре хората с тази зодия, сигурно знаете, че те обичат да разпределят задачите. Давайки нареждания, те искат да се застраховат, че работата ще бъде свършена, но това невинаги е така. Ако не им се подчинят дори заплашват, само и само да бъде постигната целта им.

Козирозите се заемат с почистването на местата, които харесват. Не биха поели домакинска работа, която не е по силите им. При това, ако се справите по-добре от тях, са готови да ви натоварят с още задачи.

Водолей

Водолеят си следва конкретна рутина всеки път. Той има стриктен график и не може да чисти когато вие поискате. Ако сте заедно, трябва да следвате методите му, иначе ще влезете в конфликт с него.

Водолеите не приемат критика от другите. Държите ли им сметка, че не са свършили всичко, те ще ви намерят аргументи за обратното. Все пак те държат на личната си хигиена, просто не понасят да им казват какво да правят.

Риби

Мразят да чистят. Това е самата истина за Рибите, които имат далеч по-интересни занимания за правене. Те са склонни да отлагат основното почистване, дори да трупат боклуци на нощното шкафче. Ако им направите забележка, ще чуете какви ли не оправдания.

За Рибите чистенето е загуба на време и затова предпочитат да го заменят с нещо друго, та дори и след това да настъпват дрехите си по пода. Накарате ли ги да си изчистят стаята, ще ги чуете да хленчат и да се правят на заети, а накрая ще ви послушат, но ще работят хаотично.


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари