fallback

Как да приготвим: Тарт с броколи

29 March 2020 10:30

Предложение за вкусен и здравословен обяд

Не е лесно да стоиш всеки ден вкъщи. Не им е лесно и на домакините, които трябва да приготвят разнообразна храна за семейството си по време на изолация. Все пак, сега е по-добре да не разчитаме на готова храна и да спазваме много добра хигиена.

След като ви дадохме идеи за няколко супи, които са идеални за обяд, е време за няколко предястия. Днешната ни рецепта е с броколи – зеленчук, богат на витамините А, С и Е, минерали и фибри. Освен това в нея има и малко бутертесто, което я прави още по-вкусна.

Необходими продукти:

– 400 г броколи; – 400 г карфиол; – 1 лист бутертесто; – 150 г пушен кашкавал; – 150 г пушено свинско филе или пилешко (по ваш вкус); – 5 яйца; – 100-150 мл тъмна бира; – 2 с. л. брашно; – 1/4 връзка магданоз; – 1/4 ч. л. естрагон; – сол и черен пипер на вкус.

Как да приготвите тарт с броколи?

Първо трябва да имате удобна маса или плод, за да разточите малко бутертестото. Първо поръсете малко брашно, след това ползвайте точилката по предназначение. Трябва да се получи по-тънък лист, който да поставите в кръгла форма за печене. Нека краищата му да излизат леко, защото при печенето се свиват.

Поставяте пергаментова хартия върху тестото, след което малко морска сол и печете на вентилатор за около 10 минути, колкото да порозовее леко. После махате хартията и солта, като връщате за доизпичане във фурната за 5 минути.

Измивате и нарязвате карфиола и броколите на розички. Все пак, ако не обичате карфиол, може да сложите и само броколи. Сварявате ги на пара за няколко минути и ги слагате в леденостудена вода, за да запазят свежестта си.

Тук вие избирате месото – може да е свинско или пилешко, каквото намерите в магазина по това време и ви е вкусно. Нарязвате го на кубчета, след което настъргвате кашкавала на по-едро ренде. После разбивате яйцата и брашното с бъркалка, след което наливате вътре бирата. Добавяте и подправките.

След като смесите месото, кашкавала и останалата смес с яйцата, я оставяте за малко настрани. Взимате карфиола и броколите и ги нареждате върху изпеченото тесто. Отгоре разпределяте яйчената смес и поръсвате с магданоз.

Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40-45 минути.

Опитайте, да ви е сладко!

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
вкусни рецепти тарт с броколи рецепта за зеленчуков тарт броколи витамини
1 коментара
fallback