fallback

Как да приготвите: Гофрети без брашно

31 March 2020 17:30

Идеални за следобедна закуска

Кой не обича гофрети? Мекички и вкусни, те се топят в устата, особено ако са полети обилно със сладко. Тези тестени изделия са любими за закуска или похапване за следобедите на мнозина, но имат един недостатък – веднага се лепят.

Ако сте на нисковъглехидратен режим или ограничавате брашното поради някаква причина, а ви се яде подобно изкушение, днес ви предлагаме една по-различна рецепта. Е, вкусът на тези гофрети не е като на обикновените, но пък ви гарантираме, че ще ви хареса. При това в тях няма нито брашно, нито глутен.

Вижте какви продукти са ви необходими:

– 3 яйца; – 100 г ядки; – 4 супени лъжици заквасена сметана; – 2 супени лъжици обикновено масло; – 3 супени лъжици вода; – 1 супена лъжица хуск или смляно ленено семе; – 1 супена лъжица ванилена есенция или малко на прах.

Как да приготвите здравословните гофрети?

Взимате от любимите си ядки и ги смилате в чопъра (може да ползвате орехи, бадеми, тиквени семки и други). Смесвате ги със содата и хуска, който често се използва за заместител на брашното, като слепващ агент за палачинки и други печива. Ако не разполагате с продукта, може да го замените с ленено семе.

Разбийте разтопеното масло и яйцата, после ги прибавете към сухите съставки. Добавете водата и сметаната.

Бъркайте докато се получи гъста смес.

Печете за около 5 минути на предварително загрят гофретник.

Може да гарнирате гофретите със сусамов тахан или с домашен течен шоколад без захар.

Опитайте, да ви е сладко!

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
рецепти как да приготвим гофрети рецепти без брашно
0 коментара
fallback