Когато сте на нисковъглехидратна диета, един от най-големите проблеми е модификацията на тестени храни. Особено ако обичате да си хапвате хлебчета, кексчета и т.н. Бъдете спокойни, има много вкусни заместители на стандартното брашно и с малко практика може да си направите невероятни домашни хлебчета, питки и кексове.
Представяме ви една лесна и много вкусна рецепта на хлебче с шунка и кашкавал, която можете да пробвате още сега. Едно хлебче стига за 4 порции, като всяка съдържа:
- 325 калории;
- 22.23 г мазнини
- 4.89 г нетни въглехидрати
- 22.67 г протеини
Съставки:
- 1 ¼ чаши настъргана моцарела
- 4 супени лъжици бадемово брашно
- 3 супени лъжици кокосово брашно
- 1 голямо яйце
- 1 чаена лъжичка италианска подправка
- 100 г шунка
- 100 г сирене чедър
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете на фурна или в микровълновата моцарелата.
Смесете кокосовото и бадемовото брашно със сухите подправки.
Добавете моцарелата към брашната.
Изчакайте минута да се уеднакви температурата и да се смесят добре съставките и добавете яйцето.
С точилка разстелете тестото на тънко върху готварска хартия.
В средата сложете парчета шунка и сирене чедър и завийте с остатъка , така че да придобие формата на хлебче.
Печете на 200 градуса около 35-45 мин, до зачервяване на тестото и сервирайте,
Бон апетит!
Коментари