IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Бърз ябълков пай

14 април 2020 17 40

Нещо по-различно за десерт от козунаци

Pixabay

Може да ни липсва движение, но пък по време на изолация имаме голям апетит. И то повечето ни влече към сладките изкушения. Но няма да ви предлагаме рецепта за козунак, а нещо друго, което да приготвите преди празника – ябълков пай.

Сигурни сме, че във фруктиерата на масата си имате ябълки, които може да използвате за въпросния десерт.

Ето и необходимите продукти:

– 2 яйца;
– 4-5 средно големи ябълки;
– 1 чаена чаша захар;
– 1 чаена чаша и половина брашно;
– 1 пакет бакпулвер;
– 1 непълна кофичка кисело мляко;
– 1 чаена чаша олио.

Как да приготвите ябълковия пай?

ябълков пай,

Pixabay

Взимате подходящ съд за тесто и чуквате яйцата. След като ги разбиете с миксер, добавяте захарта и продължавате да бъркате. После добавяте олиото и млякото.

Изсипвате бакпулвера в брашното и разбърквате. Постепенно добавяте към течните съставки като бъркате с миксера на средна степен.

Приготвяте по-широка тавичка. Намазнявате я с малко олио и поръсвате леко с брашно. Изсипвате тестото.

Нарязаните предварително ябълки нареждате най-отгоре върху тестото. Може да го покриете или да ги сложите на купчинки.

Печете ябълковия пай на умерена фурна за около 20 минути (зависи от вашата). Накрая сервирате като поръсвате с пудра захар.

Изпробвайте рецептата докато си стоите #ОтговорниВкъщи. Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

аноним ( преди 4 години )
Напълно объркана рецепта, не си губете времето
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 4 години )
И аз мисля, че е чаша и половина брашно,а не вода.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 4 години )
анонимен ( преди 4 години )
Май вместо чаша и половина вода трябва да се сложи брашно ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар