IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Бананов кекс по рецепта на Меган Маркъл

14 април 2020 16 30

Един вкусен десерт по време на изолация

Снимка: iStock

Социалната изолация вече няколко седмици ни държи далеч един от друг и ограничава излизането ни навън. Преди си мечтаехме да имаме повече свободно време, а сега сякаш нямаме търпение да се върнем в офиса и да се бутаме в градския транспорт. До този момент обаче има още много време и ще трябва да измислим някакви занимания, които да правим вкъщи.

Едни от нас се отдават на успокояващи терапии като четене на книга, редене на пъзел или гледане на филм, други пък се насочват към физическите упражнения и се опитват да влязат във форма, а трети превръщат готвенето в ново хоби. Сега, когато имаме повече време у дома, можем съвсем спокойно да експериментираме в кухнята и да си направим всички онези рецепти, които винаги сме искали, но никога не ни е стигало времето.

бананов кекс

Снимка: iStock

Въпреки че не се движим толкова много и трябва да мислим за здравословни храни, не можем да минем и без вкусен десерт. Сладкото винаги повдига настроението и може да ни разсее за малко от реалността, която в момента не е никак приятна. И докато в интернет има различни рецепти за десерт, ние сме избрали да ви накараме да се почувствате като принцеси.

Меган Маркъл успя да омагьоса принц Хари и да сбъдне мечтата на всяко малко момиче. Тя живя малко в кралския двор, но вече със съпруга си са заедно в Америка, където ще прекарат голяма част от времето си. С тях е и синът им Арчи, който скоро ще навърши една година.

Един от любимите десерти на Маркъл е вкусният бананов кекс. Самата тя го направи по време на световна обиколка с принц Хари през 2018 година. Докато двамата бяха в Австралия, Меган реши да зарадва собственици на ферма със своя десерт, в който има няколко тайни съставки.

Ето и рецептата:

Съставки:

3 много узрели банана

2 яйца

1 супена лъжица ванилия

120 грама шоколадови парченца

1 чаена лъжица прясно настърган джинджифил или 1/2 чаена лъжица млян джинджифил

100 грама масло

85 грама кафява захар

250 грама брашно

1 чаена лъжичка сода за хляб

1/2 чаена лъжица кашерна сол

Приготвяне:

Разтопете маслото и го изсипете в купа. След това прибавете към него бананите и започнете леко да ги намачквате. Колкото по-узрели са, толкова по-добре. Така по-лесно ще могат да бъдат намачкани и са по-вкусни. Заради сладостта на плодовете може да не добавяте захар. 

След това смесете яйцата с ванилията. Направете сместа в различен съд, за да може двете да образуват добра консистенция. Когато сте готови, прибавете тази смес към бананите и маслото.

Една от тайните съставки на Меган е джинджифилът, която тя използва много внимателно. Тъй като подправката е леко люта, е добре да сложите съвсем малко към десерта. Другата тайна са шоколадовите парченца и ванилията. Прибавете всичко това към горната смес. 

бананов кекс

Снимка: iStock

За да проверите дали сте готови за печене, е добре да поставите лъжица в центъра на сместа и да я пуснете. Ако тя се задържи изправена, това означава, че сте готови за печене. 

Във форма за печене поставете хартия, върху която равномерно разстелете сместа. Печете в предварително загрята фурна за около 1 час. За да проверите дали десертът е готов, забодете клечка за зъби в него. Ако излезе суха, това означава, че може да приключите с печенето.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

kattbalu ( преди 4 години )
В начина на приготвяне нищо не се споменава за брашното. Кога се добавя?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар