IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Как да бъдете по-спокойни (2 част)

19 април 2020 19 30

Едни да медитират, други да са по-активни

Pixabay

Последните няколко седмици са напрегнати за всички ни. Заради социалната изолация и несигурното бъдеще, много хора си изпускат нервите и се държат зле със своите близки. Ако пък са сами, няма с кого да споделят тревогите си и кой да ги изслуша.

Според психолози, когато вършим неща, които ни харесват, можем по-лесно да намалим стреса и да забравим поне за малко за напрежението. След като ви разказахме какво може да донесе повече спокойствие на зодиите от Овен до Лъв, ето информация и за останалите:

зодии, астрология

Pixabay

Дева: Ароматерапия

Земните знаци, какъвто е Девата, трябва да се грижат за своите сетива. Затова може да използват силата на ароматерапията. Тя ще повиши настроението им и ще ги нахъса да бъдат по-активни.

Вземете си ароматни свещи или експериментирайте с различни етерични масла. Може да ги палите в хола, или в спалнята преди лягане, за да се отпуснете по-лесно. Лавандулата, например, успокоява нервите и подобрява съня.

Везни: Водете си дневник

Като въздушен знак, Везните винаги премислят всичко старателно. Сега те виждат позитивите на изолацията, но се тревожат и как ще завърши всичко за тях и семейството им. Това не им дава мира. И тъй като непрестанно ги връхлитат какви ли не въпроси, е хубаво да си направят дневник.

Воденето на записки ще подейства успокояващо на Везните. Писането и препрочитането по-късно, може да бъде антистрес терапия. Освен това ще се превърне в ритуал, който ще правите с удоволствие.

Скорпион: Обърнете се към мистичните изкуства

Представителите на тази зодия винаги са били свързани с мистичното. Сега то ще им донесе нужното спокойствие. Могат да запълнят свободното време с четене на книги, свързани с окултни науки като астрология, алхимия, езотерика и други.

Как да боравят с карти таро или да четат по астрологичната карта, са нещата, с които Скорпионите ще ангажират мислите си и ще се избавят от стреса.

Стрелец: Медитирайте

Стрелците са пълни с енергия и в момента се чудят как да я изразходят. Не обичат да са затворени вкъщи и това им действа зле на психиката. Тъй като лесно могат да станат раздразнителни, могат да пробват медитацията като средство за успокояване на нервите.

Медитацията действа успокояващо и спомага за баланса между духа и тялото. Всички Стрелци, които не са я пробвали до момента, могат да си пуснат специални клипове от интернет, в които инструктор дава насоки. След 1-2 пъти ще се почувстват много по-добре.

Козирог: Детокс от новите технологии

Родените под този знак са заклети работохолици, които дори през празничните дни смятат да бъдат онлайн. Но всъщност онова, което им трябва, за да се отпуснат, е да изключат всички технологии и да си направят един своеобразен детокс.

Вместо да стоят постоянно с джиесем в ръка и да проверяват имейл и социални мрежи, Козирозите могат да правят много неща, с които ще бъдат по-спокойни. Четене на книги, рисуване, активни игри със семейството, слушане на музика с вино в ръка, са нещата, които те винаги пропускат, залисани „да живеят“ в мрежата.

Водолей: Стречинг

Водолеите винаги са под напрежение. Те поемат много отговорности и постоянно се притесняват дали са взели най-правилното решение. За да освободят ума си от стреса, имат нужда да се раздвижат. А стречингът е идеалното средство за това.

Изпълняването на различни упражнения от пилатеса и йогата могат да подействат доста релаксиращо на Водолеите. Освен това „освобождават“ болката в гърба и кръста.

Риби: Вземете горещ душ или вана

Най-доброто средство за премахване на стреса за Рибите е водата. Те са родени в нея и тя е тяхната стихия. Ако усетят главоболие или са напрегнати, им трябва само да вземат горещ душ или да напълнят ваната. Могат да останат там с часове, но след това ще са „като нов човек“.

Водата дава енергия на Рибите, които са твърде чувствителни и депресирани заради изолацията. Тя може „да отмие“ негативните им мисли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари