IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 лесни рецепти за домашни коктейли

30 май 2020 10 30

Професионален барман ни идва на помощ

Снимка: iStock

Лятото съвсем скоро ще е тук и имаме нужда от един (или няколко) освежаващи коктейла. Тъй като все още важат препоръките за спазване на социална дистанция, няма как да отидем на бар и да си поръчаме любимите си напитки. Затова трябва да превърнем дома си в място за купон и ние да бъдем барманите за вечерта.

Със сигурност знаете как да приготвите вашия любим коктейл и как да зарадвате приятелите си с техния, но понякога ви трябва и доза изненада, за да разведрите обстановката. Винаги е добре да има нова напитка, която никой не е опитвал. Много лесно тя може да се превърне в героя на вечерта, а вие да бъдете най-добрия домашен барман.

барман istock

Снимка: iStock

За да впечатлите гостите си, на помощ идва професионалистът Алексей Резников, който споделя няколко лесни рецепти за домашни коктейли.

Gimlet

По принцип този коктейл се прави с джин, но ако нямате джин у дома, може да използвате какъвто и да е алкохол. Резников казва, че ви трябват равни части сок от лайм и сироп, който е комбинация от вода и захар. Количеството на сока и сиропа е по 800 мл, а това на алкохола е 500 мл. Смесете всичко в шейкър и сервирайте върху лед.

коктейл istock

Снимка: iStock

Според професионалния барман, джинът може да бъде заменен с текила, водка, ром или бърбън. „Когато използвате алкохол с кафяв цвят, е добре да си сипете лимонов сок, а не сок от лайм“, казва той пред „Insider“.

Paloma

За този класически коктейл ще са ви нужни една чаена лъжичка захар, 100 мл сок от лайм, 300 мл сок от грейпфрут и 500 мл текила. Резников казва, че трябва да смесите всичко в шейкър и да налеете питието във висока чаша с лед, а отгоре да капнете няколко капки сода.

коктейл istock

Снимка: iStock

За декорация може да използвате един резен грейпфрут. Ако имате сол наблизо, може да я сложите по ръба на чашата. Не сте фенове на текилата? Не се притеснявайте, а я заменете с водка.

Moscow mule

коктейл istock

Снимка: iStock

Тази напитка има три прости съставки: капки сок от лайм, 200 мл водка и джинджифилова бира. Барманът предлага да сложите сока от лайм и водката във висока чаша и да допълните с бирата. Водката може да се замени с текила, бърбън, джин или уиски. Ако залагате на алкохол с кафяв цвят, сменете лайма с лимон.

Negroni

Ако имате подръка сладък вермут и ликьор, може да направите този прост коктейл. За да изработите тази напитка, Резников препоръчва по 200 мл джин, вермут и ликьор. Разбъркайте всичко и го изсипете върху лед. Барманът съветва да се гарнира с резен портокал.

коктейл istock

Снимка: iStock

Той казва, че джинът може да бъде заменен с текила, бърбън или уиски.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари