IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим сладко от череши

1 юни 2020 17 40

Лесно и вкусно

Снимка: iStock

Температурите постепенно започнаха да се повишават и усещаме, че лятото е съвсем близо. Освен че започваме да мислим за къси ръкави, къси рокли и бански костюми, удоволствие ни доставя и появата на някои от най-любимите ни плодове. Говорим за черешите, които можем да ядем цял ден. Вкусни са и доста полезни.

Тези плодове са богати на флавоноиди, които са важни за имунитета. Съдържат и кверцетин, което е силно противовъзпалително вещество, облекчаващо болката в ставите и предпазващо от очни заболявания. Черешите са богат естествен източник на елагова киселина, която има антиканцерогенни свойства, както и на витамин C, който подпомага производството на колаген, поддържа здравия вид на кожата и косата и успешно се бори с вирусите и бактериите.

сладко от

Снимка: iStock

Освен че може да си ги похапваме сладко пред телевизора, черешите служат и за направата на чудесно сладко. То върви с всяка добра закуска, а някои от нас дори го консумират направо от буркана. Рецептата е доста лесна, а резултатът е повече от добър.

Ето как да си направите сладко от череши:

Продукти:

1 кг череши

1 кг захар

200 мл вода

5 г ванилова захар

1 г лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да се спрете на хубави череши. Намерете узрели плодове, защото те ще бъдат най-сочни и вкусни. Премахнете дръжките им и залейте със студена вода. Оставете да покиснат няколко часа. По този начин ще прочистите черешите от червеи, които може да се крият вътре в тях.

След това е време да извадите костилките. Може да го направите като използвате специален уред, проста безопасна игла, или фиба. В голяма тенджера сложете черешите и си направете кипящ захарен сироп, с който да ги залеете. За да попие захарта е нужно да варите сладкото на два етапа. Почивката между тях е 5 часа.

сладко от

Снимка: iStock

Когато по време на варенето се появи пяна, трябва незабавно да я отстраните. Затова не измествайте поглед от печката. Накрая добавяте ваниловата захар и лимонената киселина. За да проверите дали сладкото е готово, трябва да поставите една капка от него върху чиния и да видите дали се разтича след охлаждане. Ако остава на мястото си, значи сте готови.

Оставете сладкото да изстине за няколко минути, но не го забравяйте. Пълнете продукта в затоплени буркани, които след доброто им затваряне трябва да се обърнат надолу.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари