IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите сироп от ягоди

12 юни 2020 14 40

Идеален е за горещите дни

Снимка: iStock

Ягодите са едно от най-хубавите неща на лятото. Малки, но толкова сочни, тези плодове доставят удоволствие дори и в най-горещите дни. Освен че са вкусни, те са и изключително полезни за организма. Ягодите са богати на редица витамини, които подобряват сърдечната дейност, укрепват кръвоносните съдове и предпазват от кръвоизливи.

Освен това те се борят с умората, ревматизма и увеличават способността на тялото да се бори с различни вируси и инфекции. Хубавото на този плод е, че бързо се усвоява от организма и не причинява затлъстяване. Той подобрява храносмилането и намалява депресията. В същото време помага за по-добра памет и се препоръчва при проблеми с бъбреците.

сироп от

Снимка: iStock

След като стана ясно как може да си направим вкусно сладко от ягоди, сега е време и за нещо по-освежаващо през летните дни. Говорим за ягодовия сироп, който е чудесно решение за дългите вечери с приятели, прекарани в разговори на терасата.

Как да приготвите сироп от ягоди

Необходими продукти

2 кг ягоди

2 кг захар

1 ч.л. лимонена киселина

1,5 л вода

Начин на приготвяне

Тук е моментът да кажем, че ако искате по-голямо количество сироп от ягоди, може да използвате повече плодове. Важно е да запомните, че пропорцията захар-ягоди е 1:1. След като изберете подходящи ягоди, измийте ги добре и ги почистете от листата и меките им части. Поставете ги в голяма тенджера и ги залейте с една чаша захар. След това ги приберете в хладилника за едно денонощие, за да може плодовете да пуснат сок.

На следващия ден пасирайте плодовете и добавете останалата захар и водата. Варете за 30 минути, като не забравяте да бъркате сместа. Накрая сложете лимонената киселина и отново разбъркайте. След като сте готови с варенето, прецедете сока със ситно сито. Ако ви е останала гъста смес, не я изхвърляйте, а я използвайте като сладко.

Сипете сиропа в бутилки и ги стерилизирайте за 10 минути заедно с останалото ви сладко, което сте сложили в бурканчета. Оставете сиропа да изстине и го приберете в хладилника, готов за консумация.

Продуктите за тази вкусна и освежаваща напитка може да намерите ТУК

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари