IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладкиш с вишни – как да го приготвим?

15 юли 2020 14 40

Бърз и лесен десерт за лятото

Снимка: iStock

Вишните са един от любимите ни плодове. Въпреки киселия си вкус, те попадат в задължителния ни списък през лятото. Здравословните им свойства им печелят още златни точки и няма как да ги пропуснем на пазара. Заедно с черешите, те са една от причините, поради която мечтаем за летните месеци всяка година.

Освен че ги хапваме сладко пред телевизора, вишните са прекрасна съставка и за направата на различни сладкиши. Могат да се използват като декорация на десерти или пък да ги вплетем в последното си готварско изкушение. Да, знаем, че се опитвате да спазвате добра фигура за плажа, но едно парче от вкусен кекс с вишни няма да ви навреди.

сладкиш с

Снимка: iStock

И тъй като ценим времето си, особено през лятото, залагаме на бързи рецепти. Така хем няма да седим дълго пред топлата печка, хем ще имаме нещо вкусно само след няколко минути. Разбира се, не забравяме и за вишните.

Как да приготвим сладкиш с вишни

Необходими продукти:

125 г. масло

1 пакет маслени бисквити

500 г. вишни

2 пакетчета крема сирене

3 яйца

1 ч.ч. захар

1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото на водна баня и с него залейте дъното на малка правоъгълна тавичка. Върху него наредете пласт от натрошените маслени бисквити. Изчистете вишните и ги наредете над бисквитите.

С миксер разбийте крема сиренето, към което постепенно добавете яйцата, захарта и ванилията. Бъркайте докато получите пухкава смес, с която да залеете бисквитите и вишните.

сладкиш с

Снимка: iStock

Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса. Времето за достигане на желания резултат е около 20-25 минути. След като го извадите, оставете десерта да изстине и чак тогава може да го нарежете на парчета.

Ако искате да приготвите тази рецепта, можете да си набавите продуктите за нея ТУК

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари