IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим орехови таралежки

16 август 2020 10 30

Един лесен, забавен и вкусен десерт за неделя

Снимка: Pixabay

Събуждането в неделя винаги е трудно. Още не сме станали от леглото и вече знаем, че след няколко часа отново ще сме на работа. Ако работим в офис, започваме да мислим с какво да се облечем. На хората, които работят от вкъщи, им е най-лесно, те могат да стоят по пижама и в понеделник.

Все пак, независимо дали работим у дома, или ни се налага да се срещаме с хора, неделята е тежък ден. Затова търсим различни начини, с които да се развеселим и да направим края на уикенда малко по-поносим. Най-доброто нещо за подобряване на настроението е един вкусен сладкиш, който да си направим сами.

рецепта pixabay

Снимка: Pixabay

Затова днес сме ви приготвили една вкусна рецепта със закачливо име, която може да е лесна и със сигурност ще ви достави удоволствие. В нея има малко алкохол, така че ако имате деца у дома, сами преценете дали трябва те да се доближават до този сладкиш.

Ето как да приготвите орехови таралежки

Необходими продукти:

250 г обикновени бисквити

250 г масло или маргарин

3 кафени чаши пудра захар

1 чаена чаша смлени орехи

2 ванилии

1 чаша ром

Начин на приготвяне:

Пудрата захар и маслото/маргаринът се разбиват до получаване на пухкава смес. При непрекъснато биене се добавят ванилията и смлените бисквити. От получената субстанция се оформят топчета, които се потапят в рома и се овалват в орехите.

Продуктите за този вкусен десерт може да намерите ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари