IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим кекс с бисквити и конфитюр от череши

20 юни 2020 10 30

Вкусна и лесна рецепта

Снимка: iStock

Да, знаем, че лятото е тук и трябва да внимаваме с фигурата си, но пък един десерт никога не е излишен. Все пак, след толкова стресова ситуация като пандемията, трябва с нещо да се утешим и да се успокоим. Още повече, че днешната рецепта включва и плодове, което отчасти трябва да се брои като диетичен десерт.

След като затворихме бурканчетата със сладко и конфитюр от череши и ягоди, време е да ги отворим. Не всичките обаче, само едно и то това с конфитюра от череши. То ще ни е необходимо за днешния кекс, който е чудесен за закуска, обяд и вечеря.

Ето и рецептата

Необходими продукти:

5 яйца

1 ч.ч. олио

1 1/2 ч.ч. захар

1 ч.ч. прясно мляко

2 ч.ч. брашно

3 с.л. нишесте

1 ванилия

2 с.л. какао

1 бакпулвер

2 с.л. лимонова кора

1 1/2 пакет чаени бисквити

1 бурканче конфитюр от череши

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте яйцата със захарта. Смесете бакпулвера с нишестето и добавете сместа към купата. Към тях прибавете олиото, млякото, брашното, лимоновата кора и ванилията. Всичко това се разбърква добре до получаване на хомогенна смес. Тя се разделя на две, като към едната част се добавя какаото.

кекс Pixabay

Снимка: Pixabay

Във форма за кекс, която преди това е намазнена или е покрита с хартия за печене, се изсипва какаовото тесто. Върху него нареждате бисквитите, които затрупвате с другата част от тестото. Най-отгоре сипвате конфитюра. Може да използвате повече от едно бурканче, ако смятате, че то не е достатъчно.

Кексът се пече на умерена температура.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Николинка Пахлер ( преди 3 години )
Смятам ,че когато поствате готварски рецепти би трябвало да са пълни . Какво е това печем на умерена фурна , колко време печене на колко градуса ?.........
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 3 години )
Какво означава 1 1/2 пакет чаени бисквити1 бурканче конфитюр от череши-колко грама е това количество.Къде на снимката са бисквитите и кафяв и бял блат?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Даниела ( преди 3 години )
Кекса с череши на снимката е бял, а в рецептата има 2 с. л. какао. Моля, ако нямате снимка на сготвеното, не слагайте която ви попадне
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар