IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим шоколадов тарт с череши

16 юни 2020 14 40

Не се изисква печене

Снимка: Pixabay

Въпреки че времето упорито се опитва да ни заблуди, лятото вече е тук и съвсем скоро се надяваме да се радваме на топли и слънчеви дни. За щастие, плодовете ни доставят нужната доза удоволствие и благодарение на тях забравяме за облаците навън. И тъй като летните вечери са запазени за разговори с приятели, трябва да имаме и подходящ десерт за повода.

череши, сърце

Снимка: Pixabay

Високите температури не са най-подходящото време за печене и затова ще ни трябва нещо, което може да се приготви бързо и няма да ни затопли допълнително. На помощ ни идва един вкусен шоколадов тарт с череши, който не изисква печене.

Ето как да приготвите шоколадов тарт с череши

Необходими продукти за основата:

200 г какаови бисквити
80-100 г масло

Начин на приготвяне:

Смелете какаовите бисквити в чопър или кухненски робот. Разтопете маслото и го прибавете към смлените бисквити. Разбъркайте, докато се получи смес, подобна на мокър пясък. Изсипете сместа във форма (може да покриете дъното с фолио за по-лесно изваждане), така че да се оформи кутийка с празнина в средата за изсипване на шоколадовата смес. Поставете основата във фризера, докато приготвите шоколадовата смес.

Необходими продукти за шоколадовата смес:

300 г шоколад
200 мл течна сметана

Начин на приготвяне:

Шоколадът се начупва на ситно. Сметаната се загрява до точка на кипене, но без да завира. Загрятата сметана се добавя към парчетата шоколад. Сместа се поставя на котлона и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Готовата смес се изсипва върху охладената основа и отново се поставя в хладилника за около 5 минути, за да стегне малко.

Върху шоколадовата смес се подреждат изчистените череши. Тартът може да се украси с листенца мента или да се поръси със смлени ядки по желание. За да внесете малко екзотика в този прекрасен десерт част от шоколада за шоколадовата смес може да бъде с вкус на мента.

Ако нямате всички продукти, можете да си ги набавите от shop.gladen.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари