IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Как да приготвите сладко от ягоди на фурна

14 юни 2020 10 30

То се нарича и „мързеливо сладко“

Снимка: Pixabay

Всички около вас вече говорят само за приготвяне на сладка и други зимнини, а вие нямате време да се обърнете? Искате да бъдете като вашите приятелки и да осигурите нещо вкусно на семейството си, но просто имате толкова много задачи, че не ви остава свободна минута, която да прекарате над печката?

Не се притеснявайте. Има и рецепти за тези от вас, които или са твърде заети, или просто ги мързи, за да приготвят сладко. Ще ви разкрием как да зарадвате всички вкъщи, но в същото време да не висите над котлона в продължение на часове. Едно от най-вкусните сладка е това от ягоди, което върви с всякакъв вид закуска. Може дори да си го похапвате и от буркана.

ягоди istock

Снимка: iStock

Вече ви разказахме как да приготвите сладко от ягоди на котлон, но сега ще ви покажем и една рецепта, която е за фурна. Ако искате да усещате целите плодове, това е вашият вариант за сладко. В зависимост от това колко искате да ви е сладко, пропорциите захар-ягоди са различни. Повечето ги правят 1:1, но всичко зависи от вашите вкусове. Все пак не намалявайте прекалено много количеството захар. Например, ако не искате да е 1:1, може да е 2:1 ягоди-захар.

Ето как да приготвите мързеливо сладко от ягоди

Необходими продукти:

1 кг ягоди

500 г захар (може и да е 1 кг)

1/2 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Измийте обилно и добре почистете ягодите. Ако са доста сладки, изберете по-малко количество захар. Сложете плодовете в подходяща тава, която е достатъчно голяма, за да поеме сока, който ще се отдели при готвенето. Изсипете захарта върху ягодите и ги сложете във фурната.

Започнете да готвите на 220 градуса докато сместа започне да завира. След това намалете градусите до 180 и оставете сладкото да се пече за 60 минути. Ако видите, че има пяна, трябва внимателно да я отстраните. 5 минути преди да изтече времето за готвене, добавете лимонената киселина и отново разбъркайте.

сладко от

Снимка: iStock

Готовото сладко изсипете в бурканчета, които затворете добре. Обърнете ги с капачките надолу, за да стегнат. След като изстине, приберете сладкото на тъмно и хладно място.

Продуктите за тази вкусна рецепта може да намерите ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари