IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деми Ловато: От свръхдозата до пълно щастие

20 август 2020 18 30

Днес изпълнителката навършва 27 години

Снимка: БГНЕС

Всеки знае, че Холивуд не е място за всеки. Известността, приятелствата с други звезди, бляскавите партита, дизайнерските тоалети и финансовите облаги са привлекателни, но същността е съвсем различна. Чували сме толкова много истории за актьори, музиканти и продуценти, които не успяват да издържат на темпото и просто се отказват. Едни го правят, дистанцирайки се от славата, но при други е завинаги - чрез свръхдоза или самоубийство. 

На прага на смъртта преди няколко години беше и Деми Ловато. Актрисата и певица става известна твърде рано, благодарение на канала Disney. Малчуганите я знаеха от филмите "Camp Rock", където играеше с братята Джонас, както и от поредиците "Barney & Friends" и "Sonny with a Chance"

Междувременно Ловато успява да започне и музикална кариера, която се оказва още по-успешна и от актьорството. Дебютният й албум "Don't Forget" излиза през 2008 година. След това идва времето на "Unbroken", "Confident"и "Tell me you love me". Звездата се появява и в различни телевизионни формати като "The X Factor", където е съдия в сезоните от 2012 и 2013 година. 

Въпреки успеха й на екран и на музикалната сцена, Деми се бори с няколко коварни болести, което се отразява сериозно на психическото й състояние. Тя злоупотребява и с наркотици и алкохол, а резултат от това е свръхдоза, която я праща в болница. Но преди да дойдат тези тъмни дни, Деми Ловато е била дете с големи мечти.

Талантът се предава по наследство

Деметрия Девон Ловато се ражда на 20 август 1992 година Далас. Майка й - Даяна, е бивша кънти звезда и мажоретка за отбора на "Dallas Cowboys". Баща й - Патрик Ловато, решава да се премести в Ню Мексико през 1994 година, когато се развежда със съпругата си. Деми остава да живее с Даяна, а година след развода изпълнителката се сдобива и с втори баща - Еди ДеЛагарза. 

Деми има две сестри - една биологична и една полу. Далас Ловато е дъщеря на Даяна и Патрик и е по-голяма от бъдещата звезда. Мадисън ДеЛагарза е сестра на Деми от втория брак на майка й и се ражда през 2002 година. Далас служи като вдъхновение за Ловато, тъй като тя също е актриса и певица. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

Растейки, Ловато печели множество конкурси за таланти и прави изпълнения на няколко известни събития. Тя е избрана да пее заедно с Лиан Раймс по време на почивката на мач на "Dallas Cowboys", изигран на Деня на Благодарността. 

Началото на славата

На 10 години Ловато прави своя дебют в актьорството. Тя влиза в ролята на Анджела в детския сериал "Barney and Friends". На снимачната площадка тя среща Селена Гомес, с която веднага се сближават и става най-добри приятелки. След като доказва таланта си в сериала, Деми е забелязана и от други режисьори, които я искат в проектите си.

Така тя се появява в епизод на "Бягство от затвора", "Просто Джордан" и "Split Ends". Постепенно Деми се превръща в голяма звезда и Disney веднага осъзнават, че трябва да я имат в редиците си. От програмата й предлагат постоянна роля в новото им шоу "As the Bell Rings". В него тя играе Шарлот Адамс, която има връзка с главния герой - Дани Нилсън. 

Големият пробив

Въпреки многото телевизионни ангажименти, Деми се сдобива със световна слава чак през 2008 година, когато получава ролята на Мичи Торес във филма "Camp Rock". В него участва и бандата "Jonas Brothers", която по онова време вече е хит сред момичетата, а тримата братя - Кевин, Джо и Ник, се превръщат в мъже-мечта. "Camp Rock" бележи невероятен успех и затова продуцентите правят продължение. 

През 2008 година Ловато прави кавър на песента "That's how you know", който е включен в албума "DisneyMania 6". Там звездата доказва, че не само е добра на екрана, но знае как да борави и с микрофона. По-късно същата година Деми получава роля във филма "Princess Protection Program", който се снима в Пуерто Рико. За щастие на изпълнителката, компания й прави добрата й приятелка Селена Гомес. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

Това обаче не е краят. Ловато получава собствено шоу по Disney Channel. През 2009 година започва излъчването на "Sonny with a Chance". Сериалът се превърна в един от най-популярните на програмата, превръщайки Деми в звезда. Епизодите продължиха до 2011 година, трупайки огромно състояние в сметката на актрисата. 

Албуми и музикални хитове

На 23 септември 2008 година Ловато пуска на пазара дебютния си албум "Don't Forget", който успява да се изкачи до номер 2 в класацията на Bilboard. За да го промотира, Деми тръгва на турне с Jonas Brothers, за да бъде като подгряващ изпълнител. На 21 юли тя пуска и втория си албум - "Here We Go Again". Едноименният сингъл влиза на 15 място в класацията на Bilboard Hot 100. Това е първият път, в който Деми влиза в списъка с топ 20. Самият албум се изкачва до първо място в класацията за албуми. Това е първият и последният път, в който Ловато постига такъв връх. 

Същата година тя отново заминава на турне с групата, а през това време се среща и с Джо Джонас. Двамата се разделят само след няколко месеца. През 2011 година Ловато пуска албума си "Unbroken", който включва хита й "Skyscraper". Следват студийните записи "Demi", "Confident"и "Tell me a Story". 

Проблеми със зависимостта и психичното здраве

Докато е на турне с групата Jonas Brothers през 2010 година Ловато влиза в конфронтация с един от танцьорите. Според медиите, изпълнителката дори е била агресивна и е нападнала човека. Списание "People" съобщава, че след инцидента Деми е потърсила професионална помощ, за да се справи с емоциите и психическото си състояние. 

По-късно ще се окаже, че проблемите са били доста сериозно. По това време звездата е страдала от хранително разстройство, биполярно разстройство и се е самонаранявала. През 2018 година феновете на певицата бяха поставени на тръни, когато TMZ съобщи, че тя е приета в болница след свръхдоза. Ловато е била намерена в безсъзнание и е трябвало да й влеят лекарство, което обръща ефекта на наркотиците.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

Лекарите успяват да спасят живота й, а почитатели и приятели изпращаха мили съобщения, с които да повдигнат духа на Деми. Свръхдозата се случи само месец след като изпълнителката пусна сингъла си "Sober", в който признава, че се е върнала към наркотиците след 6-годишна трезвеност. 

На 5 август 2018 година звездата публикува пост в Instagram, с който за първи път проговори за инцидента. "Любовта, която ми показахте, никога няма да бъде забравена. Очаквам с нетърпение денят, в който ще бъда от другата страна. Ще продължавам да се боря", пише тя в социалните мрежи. 

Освен проблемите със зависимостта, Ловато се бори и с биполярното разстройство. Според "Cosmopolitan for Latinas", тя е използвала различни лекарства, за да се справи със състоянието си. През 2017 година изпълнителката говори открито за болестта в документалния си филм "Demi Lovato: Simply Complicated".  

Щастлив край на една неприятна приказка

През годините Ловато преминаваше през много романтични връзки. Тя призна пред света, че е имала отношения както с мъже, така и с жени. Най-известните й партньори са били Джо Джонас, с когото се задържа едва няколко месеца. Двамата остават добри приятели, а Ловато дори поздрави бившия си за годежа му със Софи Търнър през 2017 година.

Същата година изпълнителката говори открито и за връзката си с Уилмър Валдерама. Двамата се запознават, когато Деми е на 17 години и започват връзка година по-късно. "Запознах се с него на 11 януари 2010 година", казва тя в документалния си филм. Допълва, че е било любов от пръв поглед и Валдерама бързо се е превърнал в най-важния човек за нея. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demetria. (@ddlovatoh20) on

През 2016 година обаче двамата решават да се разделят. Те обявяват новината с общо съобщение до медиите, в което пишат, че решението е било доста трудно, но е било по-добре да си останат само приятели. Валдерама беше един от постоянните посетители в болницата, когато Деми се бореше за живота си. През 2020 година той обяви, че се е сгодил за Аманда Пачеко. Според изтоник, Ловато е била изключително щастлива за бившия си приятел.

Последваха няколко краткосрочни връзки за изпълнителката, които обаче не й донесоха нужната доза любов. През ноември 2019 година тя публикува снимка с модела Остин Уилсън и заяви, че това е новият й приятел. Той също сподели фотос с любимата, но месец по-късно всичко приключи. "Тя се концентрира върху себе си и работата си", каза тогава близък до певицата.

През март на 2020 година щастието най-накрая посети Деми. Тя започна връзка с Макс Ерих от сапунената опера "Young and the Restless". Двамата заживяха заедно по време на пандемията, но дълго време криеха връзката си от социалните мрежи. Феновете обаче забелязаха на няколко пъти, че Деми и Ерих прекарват все повече време заедно. Изпълнителката дори се появи без да иска докато Макс беше на живо в Instagram. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

През юли тази година двамата обявиха, че са сгодени. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари