IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се погрижите за духа на кучето си по време на изолацията

6 септември 2020 21 00

И то страда затворено

Снимка: Istockphoto

Ограниченията в движението покрай корона вирус ситуацията се отразиха не само на хората, а и на техните домашни любимци – в частност кучетата, много от които са свикнали да се разхождат часове наред всеки ден. Те преживяват положението по свой си начин и вашето раздразнение от престоя у дома и работата хоум офис, също може да се пренесе върху тях.

Как да се погрижите за менталното здраве на своя четириног любимец в тази ситуация?

Позволете му да си вземе следобедната дрямка

Ако любимецът ви е свикнал да си поспива следобед, трябва да се погрижите да си получи следобедната дрямка. В случай, че постоянно сте на телефона или във видео колове, вероятно ще нарушите този негов покой, което да се отрази после на неговото поведение. Затова му намерете кът у дима, където ще бъде изолиран или при възможност вие се преместете на място, на което знаете, че кучето ви не си почива обикновено и там си вършете работата за час-два.

Играйте си с него

Ако цял ден сте били у дома, вероятно накрая хич не ви е до игра, но пък вашият любимец не разбира това и си иска неговото внимание. Приемете го като начин да си проветрите главата от цялата свършена работа и възможност да се заредите с положителни емоции.

Направете любимото му място по-комфортно

Можете да добавите възглавнички, повече играчки, цветна купичка с вода или други негови любими предмети. Доказано е, че когато сме заобиколени от любими неща, усещаме по-голям комфорт. Това важи и за четириногите любимци.

Ето и за какво да имате предвид:

Кучетата абсорбират нашите емоции, така че ако вие сте стресирани, негативни или раздразнени, това може да се отрази и на тях и поведението им.

Знаци като липса на апетит, изолация, криене, търсене на постоянен контакт с вас и близането ви, са знаци, че любимецът ви е по стрес и трябва да му обърнете специално внимание .

Дори да не разхождате толкова често кучето си, не забравяйте да го решите редовно и да го миете. Това са навици, на които то е свикнало, а и все пак вие се къпете и обличате и когато сте у дома нали?

Добавки като витамин Е и А действат антистрес и ще допринесат за комфорта на вашия любимец.

Може би имате климатик у дома и поддържате по-ниски температури от тези навън.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари