IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полин Дюкрюе – принцесата, която не желае синята кръв

28 септември 2020 18 00

Дъщерята на принцеса Стефани се занимава с мода

Снимка: БГНЕС

Да си наследник на кралската корона е тежка задача. Колкото и бляскав да изглежда животът в двореца, той идва с много отговорности и задачи, с които едно дете едва ли би се справило. Затова някои от наследниците на кралства по света бягат от тази задача и се отказват от титлите си, за да започнат нов живот без условия и правила.

Една от тях е Полин Дюкрюе, която е дъщеря на принцеса Стефани от Монако. Освен това, момичето е внучка на актрисата Грейс Кели, която е била омъжена за принц Рение преди да загине в автомобилна катастрофа. И докато кралското семейство се опитва да се справи с тежката загуба тихо и далеч от светлината на прожекторите, то Стефани има съвсем различен подход.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline Ducruet (@paulinedcrt) on

Принцесата приема тежко смъртта на майка си, а ситуацията се влошава, когато медиите започват да пишат, че именно тя е причина за катастрофата. Стефани и Грейс Кели са били заедно в колата, пътувайки към Париж. Рязък завой обаче преобръща автомобила в дере, като това е причина за мозъчния кръвоизлив на актрисата. Тя умира на път за болницата, а дъщеря ѝ се отървава с леки наранявания.

Според медиите, младата принцеса е карала колата и губи контрол преди завоя. Стефани отрича тези твърдения, но слуховете сериозно се отразяват на психиката ѝ. За да избяга от реалността, тя се впуска в редица любовни афери, една от които води до появата на Полин Дюкрюе. 

Дъщерята на Грейс Кели започва кратка афера с бодигарда си Даниел Дюкре, която обаче се превръща в нещо по-сериозно. Двамата застават пред олтара на 1 юли 1995 година, а церемонията изненадва целия свят. Преди това силно се е твърдяло, че Стефани ще се омъжи за сина на Ален Делон – Антони. Бракът между бодигарда и принцесата не трае дълго, но от него се раждат две деца – Полин, родена на 4 май 1994 година и Луи, роден на 26 ноември 1992 година. Стефани решава да ги защити от тежката си съдба на кралско дете и ги отглежда далеч от правилата на княжеството.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline Ducruet (@paulinedcrt) on

Още като малка Полин разбира, че кралският живот изобщо не е толкова бляскав, колкото го представят медиите. За нея той се състои в постоянни сравнения с баба ѝ Грейс Кели, както и прозвището „дъщеря на принцеса Стефани“. Момичето иска да си създаде име и затова се записва да учи мода в Милано. Като 16-а в линията за трона, Полин много добре знае, че няма как да се добере до короната, а и не я иска.

В продължение на три години Полин е стажант-стилист в института „Марангони“ в Париж. През 2015 година заминава да учи моден дизайн в Ню Йорк. Докато е в Голямата ябълка, момичето преминава петмесечен стаж в списание Vogue, след което шест месеца работи и в Louis Vuitton. Завършва през 2017 година

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline Ducruet (@paulinedcrt) on

„Винаги съм искала да бъда дизайнер. Не си спомням момент от живота си, в който да не съм мислела в тази посока“, казва Полин пред списание Hello. 

Година след завършването си, Дюкрюе основава собствена модна марка, която е за всички полове и е с мисъл за природата. Лейбълът се казва „Alter Design“ и е създаден за всеки, независимо от неговата сексуална ориентация, цвят или полово усещане. „Не харесвам етикетите и ограниченията и затова реших да ги загърбя в моята колекция“, казва дизайнерката.

Пред списание Hello Полин признава, че модата не е никак лесно начинание. Тя казва, че всеки един модел изисква огромна работа и трябва много добре да знаеш какво правиш и какво искаш да постигнеш. „Трябва да си доста прецизен“. Вдъхновението за линията идва от приятели и роднини и от желанието на момичето да задоволи всеки един човек по света. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline Ducruet (@paulinedcrt) on

Освен че иска дрехите ѝ да бъдат унисекс, Полин се стреми да не замърсява околната среда. Още докато учи в Ню Йорк тя забелязва много магазини, които продават стоки от неразградими материали, които ще задръстят планетата ни, когато биват изхвърлени. Именно затова Дюкрюе иска да направи промяна в модната индустрия и създава „Alter Design“ с мисъл за по-добро и по-зелено бъдеще.

Полин се превръща в най-младата кралска наследничка, която прави пробив в модния свят. Но кой би се учудил, след като в рода ѝ са имена като Грейс Кели и принцеса Стефани. 2019 година е първото модно дефиле на „Alter Design“, а мястото е Парижката модна седмица. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline Ducruet (@paulinedcrt) on

Дюкрюе получи подкрепа от майка си, както и от братовчедка си Шарлота Казираги. След дефилето си, младата дизайнерка заяви, че създава дрехите си за хората, а не за половете. „Искам да дам свобода на клиентите да не избират между мъжки и женски дрехи. Каквото им хареса, тяхно е“, добавя младата дизайнерка.

По време на карантината Полин напусна дома си в Ню Йорк, за да остане в Монако заедно с принцеса София. „Чудесно е малко да забавя темпото и да прекарам повече време със семейството си“. Все пак, дизайнерката не е почивала през всичките тези месеци, а е работила върху новата си колекция. 

През август Дюкрюе представи резултата от работата си по време на изолацията. Моделите са били подготвяни за Седмицата на модата в Париж, която трябваше да се състои през март, но пандемията от коронавирус забави събитието. Затова дизайнерката избра родния Монако като сцена, на която да покаже тоалетите си. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline Ducruet (@paulinedcrt) on

Семейството на Полин напълно подкрепя нейната страст и дори ѝ се доверява за направата на едни от най-специалните тоалети. Мари Шевалие – съпругата на принц Луи, реши именно младата дизайнерка да създаде булчинската ѝ рокля. Освен това принцеса Стефани също се доверява на дъщеря си, която прави прекрасна жълта рокля за сватбената церемония. 

„Знам, че винаги ще ме сравняват с известните дами от семейството ми, но постепенно хората започват да ме свързват с модата и компанията ми, което истински ме радва“, казва Полин. Момичето получава похвали и от модната библия Vogue, където се казва, че съвсем скоро дизайнерката ще достигне върховете на модния бизнес. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pauline Ducruet (@paulinedcrt) on

Една от бъдещите цели на Полин е да направи „Allter Design“ напълно рециклируема. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари