fallback

Прическата на Доналд Тръмп – от перуката, до боядисването, подстригването и подигравките

02 October 2020 18:00

Възможно ли е да е похарчил 70 000 долара за подстрижка?

Възможно ли е Доналд Тръмп да е похарчил 70 000 долара само за една прическа? Това се питат американците дни преди президентските избори в САЩ. Според разследване на журналисти от New York Times, малко след като е избран за държавен глава през 2016-а, той не пожалил средства, за да изглежда добре за свое телевизионно участие, като парите не дал от собствения си джоб.  

Таблоиди посочват, че президентът е платил само 750 долара данъци през 2016 г. и още толкова на следващата. Сумата контрастира доста на фона на тази, която той похарчил за оформяне на непокорния му перчем, заради който често търпи подигравки. 

Междувременно младият политик Александрия Окасио-Кортес, която е член на Демократическата партия на САЩ, отбелязва в своя Twitter, че е дала 750 долара, но не за данъци, а за своята прическа по случай рождения ѝ ден. Тя посочва, че е използвала собствени средства. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Diet Prada ™ (@diet_prada) на Сеп 28, 2020 в 3:02 PDT

„Защо републиканците не критикуват идола си за 70 хилядите долара държавен разход за прическа? О, защото са безгръбначни и мразещи жените лицемери, затова!“, пише политикът в социалната мрежа. 

„Не знам как може да струва толкова много“, казва пред Townandcountry Томи Бъкет, стилист от Ню Йорк. По думите му, дори и в престижните салони в Манхатън няма такива цени, като най-скъпата мъжка подстрижка там е около 150 долара. Той смята, че негови колеги взимат по-скъпо, ако ходят по домовете и изпълняват по-специални поръчки, но едва ли биха поискали безумната сума от 70 000 долара. Мъжът е категоричен, че колкото и пари да похарчи Тръмп за косата си, той не може да си купи стил. 

„Тръмп може да е президент и да обича скъпите неща, но вижте косата му. Тя не струва толкова, нито изглежда добре“; „Не мога да повярвам! Толкова пари за тази топка косми...“, пишат възмутени граждани в социалните мрежи.

Коментирайки скандалния разход, много модни експерти изтъкват, че Иванка Тръмп прилича много на баща си, защото веднъж тя дала 95 000 долара за грим и прическа. Според информация на „Дойче Веле“, тя винаги разчита на личния си гримьор. 

„Всички знаят, но хейтърите и загубеняците отказват да го признаят, че не нося перука. Косата ми може да не е перфектна, но си е моя“, споделя преди години Тръмп по повод специфичната си прическа.

Прическата на Доналд Тръмп през годините

БГНЕС

Не всеки може да се докосва до косата му

В книгата си „The Fire and the Fury“ Майкъл Уолф пише за това, че американският президент се боядисва, като за целта ползва специална боя, наречена „Just For Men“. Това потвърждава и дъщеря му Иванка.

През 2014 г. Тръмп разкрива пред Playboy, че е доста взискателен и не желае всеки да го пипа. Той посочва, че вече не иска да го подстригва никой друг, освен съпругата му Мелания. Не е ясно дали решението му е продиктувано от това, че оплешивява или се притеснява да не развалят неговия „прекрасен перчем“. 

„Сутрин ставам, вземам си душ и си измивам косата. След това, докато прочитам пресата и гледам новини по телевизията, косата ми бавно изсъхва. Отнема около час. Не използвам сешоар. След като косата изсъхне, я сресвам. След като се получи както ми харесва, макар че на никой друг не му харесва, я напръсквам и прическата ми за деня е готова,“ разказва още той. 

БГНЕС

Бивша негова стилистка разказва за изискванията му

През 2016 г. Ейми Лаш, която е била фризьорка на Доналд Тръмп по време на първите сезони от телевизионния формат „Стажантът“ (с който стана известен), посочва, че неговата фризура в момента е „истинска катастрофа“. Жената обаче отрича твърденията, че той ползва перука тупе, както пишат някои издания. 

52-годишната стилистка е на мнение, че косата му е боядисана много нескопосано – само отгоре, което може да го направи само човек, който не разбира от колористика. Освен това, за да не хвърчи перчемът му, той е напръскан със солидно количество лак, от което стои на клечки, сякаш е изпотен и немит от няколко дни.  

Лаш разкрива пред Daily Mirror, че съпругът на Мелания Тръмп няма присадки по своя скалп. 

„Кълцат го много зле отзад, на не много права линия. Това е дело или на жена му, или на дъщеря му!“, смята тя и дава мнението си, че той не става за президент. Това заключение тя прави по това, че Доналд се реше с гребена по един и същи начин цели 30 години. 

Сравняват перчема му с този на патица

Donald Duck? Bird plumage resembles Trump’s ‘glorious’ ‘do https://t.co/aa8vyeb3f6 pic.twitter.com/e3YcvCacML

— RT America (@RT_America) January 22, 2016

След като бива избран за президент, много хора пускат така наречените мемета (забавни снимки), свързани с неговата прическа. Дори сравняват рошавия му перчем с оперението на главата на патица, заснета в езеро в парк в Ричмънд, Онтарио. 

Американец пуска снимка на животното в социалните мрежи, с което то става световноизвестно с името Доналд Дък (Donald Duck, Патокът Доналд). Оказва се, че то е от мъжки пол и има прическата на Тръмп заради генетична мутация, получена при кръстосване. 

Президентът не крие, че има плешиво петно

Част от темето, която е плешива, е основната причина, поради която Доналд Тръмп поддържа по-голям обем от косата си настрани. Това е често използван похват от много мъже в пенсионна възраст, които не могат да приемат, че прическата им не е същата като преди години и все още държат да изглеждат по-млади. 

„Опитвам се, доколкото мога, да прикрия тази плешивина, момчета. Работя върху това с всички сили“, казва той шеговито на официална конференция, заснета от много телевизионни канали. 

Без да се притеснява, той се обръща към камерите, за да покаже точното място, по което вече няма коса, като дори изпада в подробности в каква посока реше косата си. Тази демонстрация му донесе още повече подигравки за външния му вид. 

Jimmy also rubbed Trump's hair ? it's an entertainment program. No need to take their „opinions“ seriously, not to mention taking offense. pic.twitter.com/qAQnxXr7Td

— COVID-19 is 30 times more deadly than flue (@Forward_2020) November 27, 2019

„Не нося перука. Косата ми си е 100% моя. Нито едно животно не е пострадало при създаването на моята прическа“, казва с усмивка настоящият президент на САЩ. 

В свое старо интервю пред Rolling Stone той определя начина си на сресване като идеален: 

„Всъщност линията на косата ми не е лоша. Като се замислите, не е лоша. Хората говорят много за сресването отстрани нагоре, но всъщност това не е такова сресване, а просто малко напред и назад“. 

Приема предизвикателството „Ледена кофа“ заради съмненията, че носи перука

За да докаже, че не носи перука, Доналд Тръмп приема популярно сред звездите предизвикателство – заливане с кофа, пълна със студена вода и кубчета лед. 

„Кой ли не ме предизвика за заливането с кофа със студена вода. Хоумър Симпсън, Майк Тайсън, Винс Макмеън… Предполагам, че искат да видят дали косата ми е истинска, а тя е такава“, споделя през 2014 г. Доналд Тръмп. Тогава той участва в много тв формати и е категоричен, че няма проблем да участва в предизвикателството, защото перчемът му е истински и нито едно животно не е пострадало за него. 

Съвсем скоро ще разберем дали американците вярват на твърденията за Доналд Тръмп, скъпото му подстригване и скриване на данъчните декларации. Междувременно той може и да не участва на предстоящия му дебат заради това, че със съпругата му са хванали коронавирус. 

БГНЕС

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
Доналд Тръмп Мелания Тръмп президент на САЩ прическата на Доналд Тръмп президентски избори САЩ подигравки за прическата на Тръмп американски президент носи ли перука Доналд Тръмп Доналд Тръмп скъпа подстрижка
0 коментара
fallback