IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Край на ретроградния Меркурий – какво следва?

23 февруари 2021 17 30

Вече може да кроите нови планове на спокойствие

IStockphoto

Последните няколко седмици бяха доста напрегнати за много от нас. Заради ретроградната фаза на Меркурий, нищо не ни вървеше, а започването на нови начинания, връзки и подписване на договори, бяха обречени на провал. Но ето че този лош период си отива, защото от 21 февруари планетата отива директно във Водолей. Ето защо може да си отдъхнем, но все пак трябва да имаме едно наум, защото за някои неволите, свързани с въпросния транзит, все още не са приключили.

„След като Меркурий стане директен, следват две седмици, които се определят като ретро-сянка. Това е най-мекото време вследствие на ретрограда“, коментира пред Refinery29 астрологът Лиса Стардъст. И продължава, че Меркурий ще премине над Юпитер така, че ще ни накара да оценим някои връзки и ситуации в живота.

Според специалиста, през това време много неща, които са били дълбоко скрити, ще започнат да излизат наяве. Но това ще продължи някъде до 13 март, когато планетата най-накрая излиза от своята следретроградна зона на сенките.

„Енергията все още не се е променила до напълно нормалната“, добавя астрологът Лесли Хейл. Тя предупреждава, че при някои хора ще има неочаквани промени, объркване и затруднения с комуникацията.

жена, зодии,

IStock

Директният Меркурий е идеалното време да използваме уроците, които се появиха за нас в личен план по време на ретроградното движение, обяснява още тя. По думите ѝ, ако тогава сме имали лоша комуникация с шефа, колегите или роднини, приятели, сега е време да променим това. За наш късмет планетата на комуникацията се намира в идеалистичния знак на Водолей.

„Водолеят е иновативен знак, който мисли занапред и можем да приложим това към нашите умствени способности“, казва от своя страна Пауъл. Тя посочва още, че в периода до 13 март е добре да преразгледаме грешките си и най-тежките разговори и ситуации, които сме имали.

Ретро-сянката на директния Меркурий е свързана с размисъл и разработване на най-добрите възможности за усъвършенстване, категорични са астролозите. Едва след нея всички ще сме по-спокойни и можем да си правим по-сериозни планове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари