IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Кое стайно растение ви подхожда? (2 част)

3 март 2021 19 30

Някои са родени да отглеждат големи цветя в дома си

IStockphoto

Знаете ли, че цветята, които избирате да отглеждате в дома си, имат връзка с вашия характер? Има растения, които биват привлечени от определени зодиакални знаци и обратно.

Според астролога Паула Павлова, хората от дадени зодии хич не умеят да се грижат за саксийните растения в хола, а други обожават да си купуват цъфтящи цветя и наблюдават как се разлистват всеки ден.

След като ви разкрихме кое стайно растение е подходящо за хората от Овен до Лъв, ето любопитна информация и за останалите:

Дева

дървото на

Хората от този знак се опират на логиката при всяко свое действие. Освен това държат на практичните неща. Управляват се от Меркурий – планетата на комуникацията. Вместо да говорят, те са чудесни слушатели.

Растението, което отговаря най-добре на характера на Девите, е дървото на живота. В Азия то е смятано за цвете, привличащо късмета. То е символ на благосъстоянието и просперитета, към който се стремят родените под въпросната зодия. Перфекционисти по душа, те могат да се справят с отглеждането му.

Везни

красула перфората,

Всички Везни търсят баланс и хармония в живота. Те се стремят да живеят така, че всяко едно нещо да има симетрия и да им доставя удоволствие. Ето защо суколентът красула перфората е едно от растенията, които отиват на тяхната същност.

Бебешко колие, както още го наричат, е малко на големина цвете, което има перфектната геометрична форма. То издържа на различни метеорологични условия, което устройва представителите на зодията, които не се застояват у дома и нямат достатъчно време, за да го поливат редовно.

Скорпион

палма, растение,

Скорпионите изглеждат доста корави, но дълбоко в себе си са чувствителни личности, които понякога се затварят в себе си. Освен това те са доста страстни и енергични натури. Затова им подхождат различните видове палми, идващи от топлите страни.

Когато си поставят нещо за цел, Скорпионите не се спират. Ето защо, дори и досега да не са отглеждали подобно цвете, те ще се справят, дори и то да изисква повече грижи.

Стрелец

пасифлора, цвете,

Като носители на огнения знак, Стрелците са доста жизнерадостни и свободолюбиви. Те винаги са готови за приключения. Затова им подхожда растението пасифлора. Неговият цвят се свързва със страстта и нестандартното им мислене.

Цветето е идеално за Стрелците, които търсят най-доброто място под слънцето и не признават ограничения. То се увива като лиана и пригажда към най-различни условия.

Козирог

аглаонема, цвете,

Представителите на тази зодия са работохолици и доста надеждни партньори. Свръхамбициозни, едва ли им остава свободно време за саксийни растения, но веднъж наумят ли си, че ще си купят орхидея или някое друго цвете, което се гледа трудно, никой няма да спре хъса им.

Тъй като те са чувствителни и се нуждаят от стабилност, трябва да имат в дома си цвете, което изисква по-малко грижи и не биха съсипали. Например аглаонема, което е с нежни петнисти листа и може да вирее във всички стаи.

Водолей

тиландсия, цвете,

Представителите на този знак са ексцентрични и се отличават със своята уникалност. Освен това винаги са готови да помогнат. Ето защо не могат да се грижат за каквото и да е цвете. То трябва да е необикновено също като тях.

Водолеите биха харесали малки алпинеуми, съставени от дребни растения, подредени в стъклена сфера, декорирана с камъни. На тях ще им хареса цветето тиландсия, което вирее без почва – доста голяма прилика с въздушния знак.

Риби

бонзай, цветя,

Снимки: IStock

Като типичен представител на водните знаци, Рибите са доста загадъчни и имат богато въображение. Те често изпадат в своите мисли и се изключват за заобикалящия ги свят.

Според астрологията, растение бонзай е именно за тях. То ще им носи баланс между тялото и душата. Освен това, по фъншуй, малкото дърво и неговата саксия са едно цяло, като привличат хармонията и спокойствието, от което понякога Рибите имат силна нужда. Макар и малко по-капризно, цветето носи вдъхновение на своя притежател.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Много хубава статия, истината е че кучих бонсай за приятелката си зодия риби и каза че и тя е мечтала за такова. А за зодия лъв ми е интересно. Наистина аз аъм тази зодия, не мразя цветята, но не харесвам почвата заради *** и микробите, мушиците и червеите. Искам да знам какво лесно растение бих си взела, че всички забравям да ги поливам;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
нищо лично ( преди 3 години )
Вие чисто и просто не сте добре!Определено!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар