IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Какви са тенденциите в кулинарията – говорят Елена Петрелийска и шеф Ники Красимиров

30 март 2021 08 00

Топготвачите са част от събитието „Светът на Tialoto“

Какви са тенденциите в кулинарията – говорят Елена Петрелийска и шеф Ники Красимиров

Какви са тенденциите в кулинарията за 2021 година? Как се отрази пандемията на начина на готвене, ресторантите и навиците ни?

Отговорите на тези и още въпроси ще разберем от Елена Петрелийска и шеф Ники Красимиров – специални гости на второто дигитално събитие „Светът на Tialoto“.

Не пропускайте на 31 март от 14:15 часа на Investor Media Pro и Tialoto.bg/live

Елена Петрелийска е дипломиран здравен консултант и нутриционист от Оксфорд, а също така и дипломиран главен готвач.

Завършва бакалавър и магистър в специалност „Мениджмънт на Туризма“ в Холандия и има втора магистратура „Дипломация и Международни Отношения“.

Кулинарният ѝ път води началото си от участието ѝ в първото издание на кулинарно риалити, в което е финалист.

Има издадена кулинарна книга съвместно с шеф Ники Красимиров „ Около Масата“.

Води кулинарни курсове както за деца, така и за възрастни.

Член е на фондация „За храната“, с която всяка година организира инициативата на Джейми Оливър Food Revolution Day.

Подготвя нова кулинарна книга с Plant Based насоченост, а паралелно с нея създава и детска кулинарна интерактивна книга.

Участва в създаването на нов кулинарен български тв канал заедно с Ники Красимиров.

Кариерата на Ники Красимиров започва през 2003 година, когато за първи път влиза в кухня. Желанието му да стане забележителен готвач го отвежда в Англия.

Озовава се в кухнята на френския ресторант „Алмейда“, ръководен от небезизвестния готвач Алън Джоунс – притежаващ звезда на „Мишлен“, дясната ръка на Гордън Рамзи в един от ресторантите му, работил рамо до рамо с Марко Пиер Уайт, както и със световно известния шоколатиер Пол Янг.

Само след две години и половина става втори заместник в същия ресторант.

Придобитият опит го връща в България, където е главен готвач на водещи ресторанти в страната.

„Както се вижда по-горе, пътят ми като готвач беше доста хаотичен. Хаотичен и безпредметен. Толкова години скитане, толкова години работене, а нямаше пред кого да покажа всичко това, което съм научил.“

Професионалният път го среща с Елена Петрелийска, с която водят свое кулинарно предаване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари