IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фразите, които ще ви направят по-харесвани по време на видео разговор

5 септември 2021 13 30

Дори у дома трябва да сте представителни и любезни

Снимка: iStock

Повечето от вас вероятно работят хоум офис заради пандемичната обстановка и видео събиранията вече са част от вашия работен ден. Макар да виждате събеседниците си през камерата, разликата между живия и дигиталния контакт се усеща и трябва да положите повече старание, за да изглеждате професионално и да бъдете активен участник в разговора.

Визията, невербалната комуникация и разбира се вербалната са основните аспекти от това дали ще се представите на ниво и ще бъдете харесани и чути.

Ето и няколко умни фрази, които ще ви помогнат да спечелите благоразположението на своите събеседници:

„Бихте ли повторили, моля? Бих искала да си запиша някои неща“

Тази фраза създава веднага приятно усещане у говорещия, защото му оставя впечатлението, че вие намирате казаното за важно и ценно и искате да го запишете. Освен това му подсказва, че вие имате интерес към темата и ще генерирате идеи около нея, за да я развиете и използвате, разбира се като му дадете кредит за това, което той е свършил.

„Благодаря, че попитахте“

Подобно изказване изразява благодарност, когато някой ви задава въпроси за проект или задача. Това показва, че цените техния избор да ви питат в този момент, вместо другите. Хората обикновено бързат да отговорят на въпрос, но когато към него е добавена и благодарността, това гали егото на питащия, тъй като се чувства важен и доволен, че е задал необходим въпрос преди всички останали.

„Много бих искал/а да чуя какво мислите по въпроса“

Търсенето на съвет и мнение от вашите колеги и екип ще им помогне да се почувстват оценени и активна част от екипа. Ако имате затруднения при изпълнението на някоя задача, търсенето на съдействие е правилното решение и също така ще накара човекът, от когото го търсите, да ви хареса повече, защото го правите активна част от решението на някакъв проблем и така той е важен и изпъква с професионализма си.

„Извинете за прекъсването, моля продължете“

Не е изненадващо, че хората се напрягат, когато са прекъснати, докато говорят. Прекъсващият не само показва неуважение, но и нарушава потока им на мисли. Понякога може да не е умишлено, когато прекъсвате някого, но ако случайно го направите, извинете се учтиво, за да разбере говорещият, че проявявате уважение към него и цените казаното от него.

„Не очаквах, че ще имаме видео разговор по темата, но се радвам, че го инициирахте“

Ако вие сте тези, които мразят видео обажданията, докато работите дистанционно, тогава тази фраза може да ви бъде много полезна. Никой не иска да види намусено лице при видео разговор. Но ако не можете да промените изражението си, винаги можете да добавите насърчителни думи, за да завършите срещата с положителна нотка.

Запомнете: Хората харесват и помагат само на тези, които са позитивни и усмихнати. Така че, ако искате да впечатлите събеседниците си, бъдете учтиви, позитивни и активни!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Motorol ( преди 2 години )
aa na jivo govorim samo ako se poznavame dobre zastoto zad stenite na neta neznaiis koe nali treba samo gargir da ima zad stenite he he
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар